Το ψέμα εχθρός μας, αλλά κάποιες φορές θα χρειαστείς να πεις 1-2 ψεματάκια στην σχέση σου. Προφανώς αναφερόμαστε στα μικρά και αθώα που τις περισσότερες φορές ο σύντροφος σου δεν τα καταλαβαίνει καν. Ή κάνει πως δεν τα καταλαβαίνει, αλλά τείνουμε περισσότερο στο πρώτο για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, σε μία σχέση χρειάζεται η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη, επομένως μην ξεπερνάς τα όρια. Τα παρακάτω λοιπόν, μήπως τα έχεις πει κι εσύ;

1. Έχω δουλειά σήμερα, δεν προλαβαίνω να βρεθούμε

Θες να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου, και να δεις 2-3 επεισόδια απ’το Suits που έχεις μείνει και πίσω. Να διαβάσεις έστω ένα βιβλίο βρε αδερφέ. Ή ακόμα καλύτερα να ξαπλώσεις στο κρεβάτι και να μην κάνεις τίποτα απολύτως. Συμβαίνει σε όλες μας, μην ανησυχείς.

2. Αχ ναι, κι εμένα μ’αρέσει πολύ αυτή η σειρά

Στην πραγματικότητα ούτε που την ήξερες αλλά δεν πειράζει. Αν του αρέσει του φίλου σου και θες να ανέβεις λίγο παραπάνω level στα μάτια του, θα το πεις το ψέμα σου. Βέβαια πρέπει να προσέχεις γιατί μπορεί να θέλει να συζητήσετε για την σειρά και τελικά απλά να καταλήξεις να γίνεις ολίγον τι ρεζίλι.

3. Το κλασικό «ΧΑΧΑΧΑΧΑ»

Είναι αυτές οι στιγμές που μιλάτε στο τσατ, σου λέει κάτι που για τα δικά του δεδομένα είναι αστείο -για τα δικά σου, ούτε που χαμογελάς- αλλά δεν θες να τον προσβάλλεις οπότε γελάς και με κεφαλαία για να δείξεις ότι σου άρεσε πάρα πολύ. Ωστόσο, και με αυτό πρέπει να δώσεις προσοχή μιας και από κοντά το ίδιο χιούμορ θα έχει οπότε πρέπει να προσποιηθείς αρκετά.

4. Όχι αλήθεια, δεν με πειράζει

Μεταξύ μας την πρώτη δεν σε πειράζει, την δεύτερη επίσης, την τρίτη θα αρχίσει λίγο να σε ενοχλεί και την τέταρτη να σε πειράζει. Αν για παράδειγμα, σε ακυρώσει τελευταία στιγμή ενώ είσαι έτοιμη, αν σου κλείσει το τηλέφωνο απότομα ή αν δεν σε πάρει το βράδυ να σου πει καληνύχτα, θα σε πειράξει. Αλλά οκ, δεν το λες για να μην σε περάσει και απ’την αρχή για περίεργη.

5. Σόρυ, αλλά τώρα είδα το μήνυμα σου

Αν σου στείλει μήνυμα και απαντήσεις μετά από 5 ώρες επειδή ξεχάστηκες, τότε σίγουρα η πρώτη δικαιολογία που θα πεις είναι ότι δεν είδες το μήνυμα. Τόσο πολυάσχολη; Δε νομίζουμε.