Κοιτάξτε τώρα να δείτε τι μπορεί να σας συμβεί από το πουθενά. Ή εν πάση περιπτώσει να συμβεί σε κάποια γνωστή σας, φίλη σας. Σε κάποια τέλος πάντων…

Ένα από τα smart gadgets που μπορούν να είναι “ευάλωτα” σε χακάρισμα είναι και τα…sex toys, τη στιγμή που και αυτά έχουν αποκτήσει έξυπνες δυνατότητες.

Ένας έξυπνος δονητής λοιπόν, ο We-Vibe 4 Plus vibrator, αποδείχθηκε ότι μπορεί να χακαριστεί, σε ένα συνέδριο ασφαλείας που ονομάζεται Def-Com.

Το sex toy, που έχει τη δυνατότητα να “επικοινωνήσει” μέσω Bluetooth με το smartphone σας, μπόρεσε στην επίδειξη να ενεργοποιηθεί από απόσταση από κάποιον που γνώριζε πως να παρεμβληθεί ανάμεσα σ’ αυτό και το συνδεδεμένο smartphone.

Επιπλέον, ο hacker όμως αποδείχθηκε ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα της συνοδευτικής εφαρμογής, ευαίσθητων personal data του χρήστη δηλαδή.

Αν και δεν υπάρχουν αναφορές ότι κάποια πρόταση της We-Vibe έχει χακαριστεί, η εταιρεία έχει πουλήσει 2 εκατομμύρια συσκευές που δυνητικά θεωρούνται “εκτεθειμένες” σε τέτοιου είδους παραβιάσεις. Μάλιστα!