Ένας χωρισμός ισούται με έναν μικρό θάνατο. Αν ήσουν χρόνια με τον άνθρωπό σου και έπεσαν τίτλοι τέλους είναι γεγονός πως είναι δύσκολα διαχειρίσιμο. Όμως, όπως λέω σχεδόν πάντα, όταν κλείνει ένα παράθυρο ανοίγει μια πόρτα. Υπάρχουν κάποιοι χρυσοί κανόνες που κάνουν πιο διαχειρίσιμη την απώλεια ώστε να γλύψεις τις πληγές σου και να πας παρακάτω.

1.Ο άνθρωπος έχει ανυπέρβλητη εσωτερική δύναμη: Μπορείς μια χαρά να διαχειριστείς ως μονάδα τη ζωή σου και δε χρειάζεσαι δεκανίκια.

2. Άσε τον εαυτό σου να πενθήσει: Αν δε βγάλεις όλο τον πόνο από μέσα σου δε θα νιώσεις καλά. Πρέπει να πέσεις στα πατώματα για να εκτονωθεί η ένταση.

3. Κάνε εργασιοθεραπεία ή βρες δραστηριότητες: Το μυαλό σου θα πάψει να γυρίζει γύρω από την πίκρα και την απώλεια. Θα πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά που αποτελεί φάρμακο,.

4. Να βγαίνεις έξω και να επικοινωνείς με άλλους αισιόδοξους ανθρώπους: Αντάλλαξε συζητήσεις ενδιαφέρουσες. Διασκέδασε και προσπάθησε να συμμετέχεις σε κοινές δραστηριότητες. Μη μιλάς πάλι για τη σχέση ώστε να μην ξύνεις πληγές.

5. Να απολαμβάνεις την ελευθερία σου: Άδραξε το χαμένο χρόνο και προσπάθησε να βρεις χόμπι και δραστηριότητες που πριν δεν είχες την πολυτέλεια να απολαύσεις.

6.Χαμογέλα με το που ανοίγεις τα μάτια σου: Το δώρο της ζωής είναι πολύτιμο και κάθε μέρα φέρνει ευκαιρίες αρκεί να τις αρπάζεις.