Οι σχέσεις από απόσταση είναι ένα θέμα στο οποίο αν ρωτήσεις πέντε διαφορετικούς ανθρώπους θα σου πουν όλοι πέντε διαφορετικές απόψεις, τις οποίες πιθανόν να αλλάξουν όταν η ζωή τους φέρει μπροστά τους μια αγάπη από άλλη πόλη. Τι γίνεται όμως όταν όντως περνάς από την θεωρία στην πράξη και όταν όντως αυτός ο ένας με τον οποίον θέλεις να είσαι μαζί μένει κάποια -αρκετά- χιλιόμετρα μακριά; Μην τρώγεσαι, έχουμε οδηγό επιβίωσης!

1 Βρες έναν σταθερό τρόπο επικοινωνίας
Μιας που δεν μπορείται να περάσετε κάθε σαββατοκύριακο μαζί και δεν έχετε την άνεση του να πιείτε ακόμα και έναν βιαστικό καφέ μετά τη δουλειά μια καθημερινή, είναι σημαντικό να έχετε έναν σταθερό τρόπο επικοινωνίας. Ο οποίος από την μία να μην είναι πιεστικός για κανέναν από τους δυο, ούτε όμως και πολύ χαλαρός σε βαθμό που να ξεχνάτε πως είστε σε σχέση. Τα βράδια για παράδειγμα είναι μια ωραία ώρα για να τα λέτε έστω και μέσω skype.

2 Μάθε πότε να λες το κάθετι
Ο σωστός χρόνος και κυρίως ο τρόπος με τον οποίον θα πεις κάθετι που μπορεί να σε πειράξει είναι πολύ σημαντικός, αφού όταν είσαι σε απόσταση όλα μπορούν να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο θα περίμενες ή ακόμα και από όσο θα άξιζε. Μην κάνεις λοιπόν μούτρα με το παραμικρό και μην πετάς υπονοούμενα μέσω μηνυμάτων. Προτίμησε να λύνεις ότι σε πειράζει σε ήρεμες στιγμές και με τα σωστά λόγια.

3 Κάντε ο ένας στον άλλον δώρα
Τι και αν είστε μακριά; Αν ήταν κοντά σου και έβλεπες κάτι που του άρεσε πιθανότατα να το αγόραζες για να του κάνεις έκπληξη. Ακόμα και και κάτι μικρό, όταν σου το στέλνει κάποιος που θέλεις και αγαπάς, σημαίνει πολλά. Ειδικά όταν σου το στέλνει από μακριά και δείχνει πως σε νοιάζεται και σε σκέφτεται.

4 Κάντε πράγματα μαζί
Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, μπορείται. Σίγουρα δεν μπορείτε να βγείτε για φαγητό μαζί, αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σειρά, την ίδια ώρα και να μιλάτε την ίδια στιγμή μέσω τηλεφώνου. Έτσι, ακόμα και με απόσταση ανάμεσα σας, θα έχετε πράγματα κοινά, πράγματα που μοιράζεστε και πράγματα που σας ενώνουν.

5 Επισκεφθείτε ο ένας τον άλλον όσο πιο συχνά γίνεται
Γιατί κακά τα ψέμματα, όταν μπαίνεις σε μια σχέση από απόσταση τα ταξίδια είναι μέσα στο παιχνίδι. Και είναι όμορφα! Εκτός από το γεγονός πως αλλάζεις παραστάσεις, κάθε σας συνάντηση μοιάζει και με εκδρομή ο ένας στον κόσμο και στην πόλη του άλλου. Κανόνισε λοιπόν δυο σαββατοκύριακα το μήνα να τον επισκέπτεσαι και να κρατάς την σχέση σας ζωντανή.