Το έχετε συζητήσει και σου έχει πει ότι κάποια μέρα θέλει να παντρευτεί. Βέβαια, από τότε έχουν περάσει 2 χρόνια και κάθε φορά που τον ρωτάς ευθέως σου λέει ότι δεν είναι έτοιμος, ότι δεν έχετε λεφτά, ότι και το σύμφωνο συμβίωσης μια χαρά λύση είναι, ότι είστε ακόμα νέοι. Τελικά θέλει να σε παντρευτεί ή όχι; Υπάρχουν 3 τρόποι για να το καταλάβεις, χωρίς να τον τρομάξεις…

 Να είσαι ευθύς: Είναι ο πιο δύσκολος τρόπος αλλά είναι απαραίτητος. Εάν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να παντρευτείς και μάλιστα ότι θέλεις να κάνεις παιδιά μαζί του πρέπει να το μάθει. Κι ο τρόπος που θα του το πεις πρέπει να είναι ευθύς και αποφασιστικός. Χωρίς σπόντες, χωρίς αστεία και χωρίς υπονοούμενα. Καλό είναι να καταλάβει ότι δεν τον καταπιέζεις αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσετε ως δύο σοβαροί ενήλικες σε μια όμορφη σχέση.

Να είσαι ώριμη: Εάν αγαπάς τον εαυτό σου, εκείνον και τη σχέση που έχετε πρέπει να φέρεσαι ώριμα και να μην προσπαθείς να πιέσεις καταστάσεις. Μην βάζεις τη μαμά του να τον ρωτήσει ούτε τους φίλους σας. Από την άλλη, βέβαια, μην τον ρωτάς κάθε μέρα για το αν θα παντρευτείτε. Μια ουσιαστική συζήτηση όπου θα καταλάβει τις επιθυμίες σου και τις ανάγκες σου είναι αρκετή.

Μην τον καταπιέζεις: Είσαι η κοπέλα του, όχι η μαμά του. Για αυτό μην τον καταπιέζεις, μην του λες τι πρέπει να κάνει και μην τον ‘καθοδηγείς’. Ακόμα κι αν η συμπεριφορά του είναι ανώριμη και ο ίδιος δεν δείχνει σημάδια ότι θέλει να μεγαλώσει και να κάνει τη δική του οικογένεια μαζί σου, δεν υπάρχει λόγος να τον πιέσεις. Σημασία έχει να κάνει αυτό που θέλει. Αν αυτό δεν ταυτίζεται με τις δικές σου επιθυμίες τότε ίσως πρέπει να σκεφτείς αν είναι ο ιδανικός σύζυγος για σένα.