Τις ημέρες της περιόδου, οι ορμόνες κάνουν τρελό παιχνίδι. Δεν σε αφήνουν σε ησυχία. Αυτό όμως που έχουν παρατηρήσει όλες οι γυναίκες και είναι λόγος για να το συζητάμε κάθε φορά μεταξύ μας, είναι ότι η ανάγκη για σεξουαλική επαφή, είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Το πρόβλημα είναι όμως, ότι εκείνες τις ημέρες, δεν μπορείς να κάνεις σεξ. Ή μήπως όχι;

Η επιστήμη κλασικά, προσπάθησε να δώσει μια σαφή εξήγηση για τον οργανισμός τις δύσκολες ημέρες του μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε πλήρως. Αυτό γιατί φαίνεται ότι οι ερευνητές, δεν έχουν κατασταλάξει σε ένα συμπέρασμα οπότε αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλήσουμε μόνο θεωρίες.

Η Dr Paula Englander-Golden πάντως, μέλος του Ινστιτούτου Ψυχοσεξουαλικής Ιατρικής, δήλωσε για το ζήτημα το εξής: «Δε γνωρίζω για κάποια έρευνα που αποδεικνύει τη σύνδεση μεταξύ της εμμηνόρροιας και της αύξησης του ερεθισμού. Για την ακρίβεια, κάποιες μελέτες δείχνουν το αντίθετο, πως σημειώνεται περισσότερος ερεθισμός κατά τη διάρκεια των ημερών 1-14 του κύκλου, χωρίς βέβεια αυτό να ισχύει για όλες τις γυναίκες”.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η πρώτη κορύφωση στον ερεθισμό, συμβαίνει τις ημέρες της ωορηξίας, ενώ η δεύτερη δύο ημέρες πριν την περίοδο και η τρίτη στην τέταρτη μέρα της περιόδου.