Μικρές μαθαίναμε πως η Πριγκίπισσα περιμένει στο κάστρο μέχρι να έρθει ο προκoμμένος, λέμε τώρα. Μαθαίναμε πως όταν ένα αγοράκι στο σχολείο σε χτυπάει πιθανότατα σε γουστάρει αλλά φοβάται να στο δείξει, επειδή εννοείται πως οι άντρες δεν δείχνουν τα αισθήματα τους, κάτι που επίσης μάθαμε μικρές. Μαζί με ένα σωρό άλλες ζαβομάρες που μας έκαναν δύσπιστες, νευρικές, ανυπόμονες και σπαστικιές μέσα σε μια σχέση. Είναι καιρός όμως να αφήσουμε πίσω κάστρα, προκαταλήψεις και παραμύθια και να διαλύσουμε κάποιους μύθους σχέσεων που είτε έπαψαν να ισχύουν, είτε δεν ίσχυαν ποτέ. Volume 1!

Μύθος #1
Αν δείξεις τα αισθήματα σου σε έναν άντρα θα τον απομακρύνεις
Σώπαινε! Θα τρομάξει πολύ; Λες και είσαι καμιά ύαινα και αυτός ένα μικρό ανυπεράσπιστο κουτάβι; Κάνε μας τη χάρη. Αν τρομάξει σημαίνει πως εξαρχής δεν ήθελε κάτι σοβαρό από εσένα, οπότε μεταξύ μας καλύτερα που έφυγε τώρα γιατί αργότερα θα ήταν όλα πολύ χειρότερα, καθώς θα είχες κολλήσει περισσότερο μαζί του. Κανένας άντρας όμως δεν τρομάζει από κανένα συναίσθημα σου, αν δεν θέλει να φοβηθεί. Αν σε θέλει δεν τον νοιάζει αν του λες πως θέλεις να τον δεις τρίτο βράδυ σερί, αν τον χαζεύεις, αν του το δείχνεις. Δεν φοβάται καμία ταμπέλα, καμία δέσμευση και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το πάτε είτε αργά, είτε γρήγορα, είτε με νεκρά. Θέλει απλά να το πάτε. Το που και το πως δεν τον απασχολούν. Αν φοβάσαι λοιπόν πως αν του αποκαλύψεις πως σου αρέσει κάπως παραπάνω θα τον κάνεις να τρέχει στην Κηφισίας φταις μόνο εσύ που βρήκες πάλι κάποιον που δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος. Άσ’τον να τρέξει. Καλύτερα τώρα παρά μετά!

Μύθος #2
Η αποκλειστικότητα οδηγεί σε σοβαρή σχέση
Το πιστεύεις αλήθεια; Έλα να τα βάλουμε κάτω. Πόσες σοβαρές σχέσεις έχεις κάνει μέχρι τώρα; Ας πούμε δυο. Και ανάμεσα σε αυτές τις δυο έχει βγεις με άλλους τρεις αλλά χωρίς να είναι κάτι σοβαρό. Και με τους τρεις που έβγαινες είχατε αποκλειστικότητα για εκείνον τον ένα μήνα. Και με τους δυο που είχες σοβαρή σχέση είχες προφανώς αποκλειστικότητα και για τον ένα χρόνο που ήσασταν μαζί σωστά; Είστε ακόμα μαζί; Όχι ε; Κρίμα για αρχή. Σε δεύτερη φάση η αποκλειστικότητα με κάποιον που μόλις ξεκίνησες να βγαίνεις δεν σου εγγυάται πως Α) εκείνος σε βλέπει σοβαρά, Β) είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σου Γ) θα παντρευτείτε και θα κάνετε τρία παιδιά, δυο αγόρια και ένα κορίτσι Δ) η σχέση σας πάει κάπου πολύ καλά και σταθερά. Γιατί το γεγονός πως δεν βλέπει άλλη σημαίνει πως θέλει μόνο εσένα. Τώρα. Μετά; Κανείς δεν ξέρει.

Μύθος #3
Όταν δίνεις πράγματα, παίρνεις πίσω σε αντάλλαγμα
Ω! εδώ γλεντάμε. Εδώ σε γλεντάμε! Σου άφησα το καλύτερο για το τέλος γιατί θα χρειαστώ χρόνο και τρόπο για να σου σπάσω την φούσκα μέσα στην οποία ζεις όμορφη Βασιλοπούλα. Κανείς ποτέ δεν θα νιώσει υποχρεωμένος να σου ανταποδώσει όλα αυτά που έχεις κάνει για εκείνον αν δεν το θέλει ουσιαστικά. Μπορεί να έτρεχες μαζί του σε επαγγελματικά ταξίδια για βοήθεια και συμπαράσταση, μπορεί να άντεχες νεύρα και κακοκεφιές επειδή τον καταλάβαινες, μπορεί να έκανες υπομονή που δεν τον έβλεπες όσο ήθελες γιατί ήταν πιεσμένος. Μπορεί ακόμα και να τον βοηθούσες λες και το χόμπι σου όταν έχεις ελεύθερο χρόνο είναι να κάνεις ταμείο σε μπαράκι. Το θέμα είναι όμως πως αν δίνεις για να πάρεις, πάρε να μην στα χρωστάω. Να δίνεις γιατί θέλεις, γιατί αγαπάς, γιατί νοιάζεσαι, γιατί σου αρέσει και γιατί νοιώθεις όμορφα. Μην περιμένεις τίποτα όμως σε αντάλλαγμα. Και αν πάρεις τότε να ξέρεις πως και εκείνος το κάνει γιατί σε νοιάζεται. Και αυτό αρκεί.