Ακούμε ότι πρέπει να «σώσουμε τον πλανήτη» και τρομάζουμε, νομίζουμε ότι χρειάζεται κάποια μεγάλη ενέργεια με τεράστιο οικονομικό κόστος που εμείς πρροφανώς δεν μπορούμε να καλύψουμε και θεωρούμε ότι είναι κάτι που δεν μας αφορά, που πρέπει κάποιος άλλος να ασχοληθεί. Κι όμως, οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή και τον πλανήτη έρχονται μέσα από μικρές πράξεις που κάνουμε όλοι μας. Πώς μπορείς να σώσεις τον πλανήτη ανοίγοντας την ντουλάπα σου; Πώς μπορεί η βιομηχανία της μόδας να συμβάλει στην κυκλική οικονομία;

Σε μία ζεστή βραδιά στο «σπίτι» του Fabric Republic, οι γυναίκες επιχειρηματίες του Womanitee εγκαινίασαν μια σειρά κοινών δράσεων με θέμα «Οι γυναίκες στο επιχειρείν υποστηρίζουν τη συμβολή της μόδας στην κυκλική οικονομία».

Η Σόνια Γερολυμάτου – Λαζαρίδου, γενική διευθύντρια της GEROLYMATOS International εξήγησε «πώς μπορεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα – Womanitee και το Fabric Republic να συμπράξουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη» ενώ η Joy Κουμεντάκου, Joy Artivist & Fashion Marketer, μίλησε για « ηθική και βιώσιμη μόδα».

Η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, Ιδρύτρια & Πρόεδρος της APSON CSR και Eπικεφαλής του Womanitee, παρουσίασε τους στόχους, το όραμα αλλά και τα νέα project του Womanitee που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ευχαριστώντας το ΙΑΣΙΣ για την στήριξή του. Ο συντονισμός του event που σηματοδοτεί μια εποχή δημιουργικής συνεργασίας Womaniteee και Fabric Republic, έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Νίκο Μπαλτά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Βιωματικό Εργαστήρι Εξοικείωσης με την αναπηρία από τους Labyrinth of Senses, KINITRO ΑΜΚΕ και χαιρετισμούς από τους Μαρία Σαρρή – Ηλιάκη (Πρόεδρος ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ), Νίκο Μπαλτά (Γενικός Διευθυντής ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ), Σάββα Χρυσαφίνη (Υπεύθυνος CONNECT YOUR CITY), Μαρία Κούτρα (Ψυχολόγος ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ).

Ακολούθησαν παρουσιάσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον:

Ελένη Νικολούτσου (Κοινωνική Λειτουργός ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ): Σύντομη Παρουσίαση ΙΑΣΙΣ»
Κυριακή Κοροβέση (Υπεύθυνη Διασύνδεσης Fabric Republic): «Παρουσίαση Fabric Republic – Λειτουργία και Αποτελέσματα»
Γιώργος Μελισσαρόπουλος (Project manager Fabric Republic): «Νέα εποχή του Fabric Republic»
Παναγιώτης Βαλαβάνης (Διευθυντής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο & Ψυχίατρος) «Το Fabric Republic ως μέθοδος εργοθεραπείας. Η συμβολή του στην ψυχική υγεία ασθενών»
Σόνια Γερολυμάτου – Λαζαρίδου (Γεν. Διευθύντρια GEROLYMATOS International): «Πώς μπορεί η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Womanitee και το Fabric Republic να συμπράξουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη»
Joy Κουμεντάκου (Joy Artivist & Fashion Marketer): «Ηθική και Βιώσιμη Μόδα».