Το καλοκαίρι έφτασε και επειδή μετά τη δουλειά στο γραφείο δεν είναι λίγοι εκείνοι που πηγαίνουν για βουτιά στη θάλασσα ή ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές, σίγουρα γνωρίζουν πως ο καλύτερος φίλος στη παραλία είναι το βιβλίο. Επειδή λοιπόν μάλλον είσαι μια από αυτούς τους ανθρώπους που λατρεύουν να διαβάζουν το βιβλίο τους ακούγοντας τον παφλασμό της θάλασσας ήρθε η ώρα να μάθεις τα απαραίτητα tips για να το κάνεις σωστά, γιατί ακόμα και το διάβασμα θέλει τον τρόπο του.

Ψάξε να βρεις το τέλειο βιβλίο – Στη λίστα φυσικά φιγουράρουν πρώτα τα βιβλία της Διόπτρας, εδώ βέβαια έχω να σου πω ένα μυστικό.Η Διόπτρα επιστρέφει στην παλιά της γειτονιά, εκεί όπου πρωτοξεκίνησε –η πρώτη έδρα της εταιρείας ήταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 13, σε ένα γραφείο 15 τμ που μοιράζονταν με τις εκδόσεις Ταμασός–  και όπου είναι παραδοσιακά η γειτονιά των εκδοτών. Συμμετέχοντας στην τάση για την αναβίωση ενός συμβολικού σημείου της πόλης, η Διόπτρα επιδιώκει να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.  Ο χώρος έχει σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα να παρέχει πρόσβαση σε όλους και να αντικατοπτρίζει όλο το όραμα των εκδόσεων Διόπτρα: βιβλία που μας κάνουν καλύτερους και βελτιώνουν τη ζωή μας, δράσεις που προσφέρουν γνώση και ψυχαγωγία, εκδηλώσεις που μας φέρνουν πιο κοντά σε αγαπημένους συγγραφείς, προγράμματα που αποσκοπούν στην αγωγή και τη φαντασία των παιδιών. Ο καλαίσθητος χώρος του έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο που και οι δύο όροφοι μοιράζονται ισάξια ανάμεσα στα βιβλία και στις γωνιές ανάγνωσης, δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση της φιλοξενίας. Το ισόγειο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να υπάρχει χώρος για πολλά βιβλία αλλά και καθιστικά που θα κάνουν ευχάριστη την παραμονή των αναγνωστών. Στο δεύτερο επίπεδο έχει δημιουργηθεί ένας χώρος εκδηλώσεων που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 160 άτομα, αλλά υπάρχει η πρόβλεψη να πραγματοποιούνται και σεμινάρια, λέσχες ανάγνωσης, ακόμα και τάξεις διαλογισμού για να μην ξεχνάμε από πού ξεκίνησε και προς τα πού βαδίζει πάντοτε η Διόπτρα. Για όλους αυτούς τους λόγους, το νέο βιβλιοπωλείο ονομάζεται Books & Life.

Βρες την κατάλληλη θέση – Αυτό σημαίνει ότι ή βρες ένα μέρος που έχει σκιά ή βολέψου καλά στην ξαπλώστρα. Βέβαια αν δεν υπάρχει ξαπλώστρα τότε μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις τις μεγάλες πέτρες κάτω από την πετσέτα σου που θα σε ενοχλούν πολύ μετά από λίγη ώρα και δεν θα σε αφήνουν να διαβάσεις με την ησυχία σου.

Βάλε αντηλιακό – Ξεκινώντας το διάβασμα στη παραλία το μόνο σίγουρο είναι πως το αγαπημένο σου βιβλίο θα σε συνεπάρει, αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να απλώσεις το αντηλιακό σου πριν το διάβασμα γιατί μετά μάλλον θα το ξεχάσεις, για να αποφύγεις λοιπόν το κάψιμο ή λαδώσεις το βιβλίο, ξεκίνα πρώτα με το αντηλιακό και στη συνέχεια με το διάβασμα.

Βάλε γυαλιά ηλίου – Όχι μόνο για ένα πιο σοφιστικέ look παραλίας αλλά γιατί θα κουραστούν τα μάτια σου διαβάζοντας το βιβλίο με τον τόσο λαμπερό ήλιο.Αυτά τα διαχρονικά γυαλιά ηλίου διαθέτουν αρμονικές αναλογίες, ισορροπώντας ανάμεσα από τολμηρούς όγκους και άνετη εφαρμογή. Οι χαρακτηριστικές λεπτομέρειες αυτού του μοντέλου είναι το λογότυπο φωτοχάραξης «4G-τετράγωνα» στους βραχίονες – μια σύγχρονη εκδοχή της εμβληματικής υπογραφή «4G», καθώς και το μοτίβο των «4G» στον μεταλλικό πυρήνα των βραχιόνων – εμφανές στο εσωτερικό τους, μέσα από το διάφανο διπλό στρώμα ασετάτ.