Η AVIN, λίγες ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που συντονίζεται από τη HELMEPA κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, ανακοινώνει τον απολογισμό της δεύτερης συνεχόμενης χρονιάς συμμετοχής της στο πρόγραμμα PARALIES.

Τη φετινή σεζόν καθαρισμού με τη βοήθεια εθελοντών συλλέχθηκαν περίπου 1,7 τόνοι απορριμμάτων στην παραλία του Σχοινιά.  Τα απορρίμματα τοποθετήθηκαν σε ειδικούς κάδους με στόχο την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίησή τους στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας για τη δημιουργία νέων προϊόντων, όπως ρούχα και άλλα χρηστικά αντικείμενα.

Το έναυσμα για τη φετινή δράση δόθηκε στις 22 Ιουνίου, όταν οι εργαζόμενοι της AVIN και του Ομίλου Motor Oil, μαζί με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, ενημερώθηκαν για τη δράση και συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας που υιοθέτησαν με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού από το πρόγραμμα PARALIES.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, ο απολογισμός συλλογής των απορριμμάτων έφτασε κοντά στους 1,7 τόνους, μία αύξηση της τάξεως του 70% από τον περσινό απολογισμό. Είναι μάλιστα άξιο αναφοράς ότι σχεδόν το ήμισυ των απορριμμάτων που συλλέχτηκαν φέτος ήταν πλαστικά (~807κιλά), ενώ στη δεύτερη θέση ήταν τα απορρίμματα από γυαλί (~566κιλά).

Ο Γενικός Διευθυντής της AVIN, κ. Γιάννης Ραπτάκης, δήλωσε για την πρωτοβουλία: «Αξιολογώντας τα φετινά αποτελέσματα της δράσης μας στην παραλία του Σχοινιά, θεωρούμε σημαντική και αναγκαία τη συμμετοχή της εταιρείας μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την προστασία του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου. Η αύξηση του όγκου των απορριμμάτων ήταν ιδιαίτερα αισθητή, με περίπου 700 κιλά πάνω σε σύγκριση με την περσινή μας δράση. Αυτή η αύξηση ενδεχομένως να οφείλεται στην άνοδο της επισκεψιμότητας των πολιτών στις παραλίες φέτος, όμως αποτελεί παράλληλα και επιβεβαίωση πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες για την διατήρηση της ακεραιότητας των παραλιών μας. Η AVIN, συμμετέχοντας σε συντονισμένες ενέργειες και δυναμικές πρωτοβουλίες όπως αυτή του project PARALIES, συμβάλλει στη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, με στόχο τη σταδιακή μείωση και τελικά την κατάργηση του πλαστικού μίας χρήσης».

Οι στόχοι του project PARALIES ταυτίζονται με τις αξίες και το όραμα της AVIN για ένα περισσότερο πράσινο μέλλον και ένα plastic-free περιβάλλον. Αυτό γίνεται στην πράξη μέσω της συλλογής απορριμμάτων και της επαναχρησιμοποίησης τους για τη δημιουργία νέων προϊόντων, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και του upcycling.

 Τρόπαιο μας οι καθαρές παραλίες

#PlasticFreeAvin