Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει αλλά τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι αρχίζουν να ενημερώνονται για το περιβάλλον και το πως μπορούν να βοηθήσουν. Η οικολογική συνείδηση είναι πλέον γεγονός. Αν μάλιστα το σκεφτείς η χώρα έχει αρχίσει να κάνει σημαντικές αλλαγές όπως για παράδειγμα το τέλος της πλαστικής σακούλας ενώ σύντομα έρχεται και σημαντική αλλαγή στα καλαμάκια.

Όπως ήδη γνωρίζεις, η συνεισφορά στις κοινωνίες και το περιβάλλον που δραστηριοποιούνται τα Starbucks, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και των ανθρώπων της εταιρίας. Οι 3 δράσεις μπου μπορείς να κάνεις με τη βοήθεια των Starbucks είναι οι παρακάτω:

Capture

 

  • Μειώστε, επαναχρησιμοποιήστε και κερδίστε!

Φέρνοντας το δικό σας θερμός ή επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι, κερδίζετε 25 λεπτά έκπτωση στα αγαπημένα σας ροφήματα. Η προσφορά ισχύει για οποιοδήποτε θερμός ή επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι ανεξαρτήτως μεγέθους. Ένα μικρό ευχαριστώ που συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος κάθε φορά μειώνοντας τα απορρίμματα πλαστικού!

  • Επαναχρησιμοποιήστε τον «καφέ»  και «κάντε καλό» στα φυτά / κήπο σας!

Αυτήν την περίοδο, θα έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε δωρεάν  ίζημα του καφέ  το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως λίπασμα στα φυτά σας, καθώς αποτελεί μια από τις πιο οικολογικές επιλογές, που βοηθάει στην ανάπτυξή τους.

Και παράλληλα:

  • Συνεχίστε να αξιοποιείτε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης καψουλών espresso σε όλα τα καταστήματα Starbucks με 3 απλά βήματα:
  1. Ζητήστε μια σακούλα ανακύκλωσης καψουλών
  2. Συλλέξτε και γεμίστε την κάθε σακούλα με 75 κάψουλες (οποιεσδήποτε κάψουλες που είναι συμβατές με μηχανές Nespresso**)
  3. Επιστρέψτε τη σακούλα σε οποιοδήποτε κατάστημα Starbucks

Έτσι, η εταιρία θα ανακυκλώσει τις κάψουλες διαχωρίζοντας τα υλικά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Επιπλέον, δύο νέες δράσεις έρχονται και τα Starbucks γεμίζουν αγάπη. Ένας δεσμός αγάπης που δυναμώνει και διευρύνεται καθημερινά με την πολύτιμη βοήθειά σας τα τελευταία 17 χρόνια καθώς με κάθε δυνατή ευκαιρία τα Starbucks συμβάλλουν στην ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS. Φέτος από τις 5 Μαρτίου τα Starbucks προσφέρουν με κάθε χρήση της κάρτας Starbucks  και του προγράμματος επιβράβευσης My Starbucks Rewards για αγορά προϊόντων, 5 λεπτά για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Νέων της Στέγης Νέων Αθήνας και Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελεί ουσιαστική βοήθεια στους νέους καθώς στην κρίσιμη νεαρή ηλικία καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις οι οποίες θα είναι καθοριστικές για τον επαγγελματικό και κατ’ επέκταση το προσωπικό τους μέλλον.

Τέλος, όπως ήδη γνωρίζεις η εταιρία σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δεσμευτεί στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, της «έξυπνης κατασκευής» καταστημάτων με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, της χρήσης πλαστικών ποτηριών από 50% ανακυκλωμένο PET (rPET) στην Ευρώπη και χρήσης ανακυκλωμένων ινών στα χάρτινα ποτήρια της, καθώς και της υλοποίησης προγραμμάτων ανακύκλωσης.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και τα θερμός αποτελούν την πιο  “πράσινη” επιλογή και για αυτόν τον λόγο, η εταιρία με διάφορους τρόπους ενθαρρύνει τη χρήση τους.