Η οικογένεια της Messick ισχυρίζεται πως η McGowan έκανε “ανακριβείς κατηγορίες και υπαινιγμούς”για εκείνη, αλλά η Messick διάλεξε να μην μιλήσει ανοιχτά έτσι ώστε να μην τραβήξει την προσοχή από τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης. “Διάλεξε να μην συμβάλει στη φρενίτιδα, επιτρέποντας στο όνομα και τη φήμη της να αμαυρωθεί παρ’ ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό,” έγραφε η δήλωση. “Δεν διάλεξε ποτέ να είναι δημόσιο πρόσωπο -της είχαν πάρει αυτή την επιλογή”.

Η οικογένεια ισχυρίζεται πως η McGowan είπε τι συνέβη στη Messick μετά τη συνάντηση με τον Weinstein στο Sundance Film Festival το 1997 -σε μία συνάντηση στη οποία η McGowan ισχυρίζεται πως ο Weinstein την κακοποίησε σεξουαλικά- και η manager δήλωσε αμέσως το περιστατικό στα αφεντικά της.

Όταν η McGowan είχε μιλήσει ανοιχτά για το περιστατικό με τον Weinstein στους New York Times, είχε πει πως ενημέρωσε τη Messick την επόμενη μέσα και πως “την κράτησε στην αγκαλιά της”. Ωστόσο, αργότερα η ηθοποιός δεν έλαβε ιδιαίτερη υποστήριξη από τους managers της που την παρέπεμψαν σε έναν δικηγόρο. Ο εκπρόσωπος του Weinstein αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Στις 30 Ιανουαρίου, οι δικηγόροι του Weinstein δημοσίευσαν ένα email στο οποίο η Messick λέει πως η McGowan της είπε πως μπήκε στη πισίνα με τον Weinstein “συναινετικά” αλλά “το μετάνιωσε”. Η οικογένειά της λέει πως το έγγραφο κυκλοφόρησε χωρίς τη συναίνεση της Messick. “Σε αυτό το email, η Jill είπε την αλήθεια βασισμένη σε αυτό που θυμόταν να της λέει η Rose για το περιστατικό στο Sundance. Με αφορμή τις συνεχόμενες κατηγορίες της Rose, ο Harvey αποφάσισε μόνος του να δημοσιεύσει το email χωρίς τη συναίνεσή της,” συνεχίζει η δήλωση.

“Η απελπισμένη προσπάθεια του Harvey να δικαιολογήσει τον εαυτό του, ήταν συντριπτική για εκείνη. Έσπασε την Jill”.