Το νερό τρέχει ελεύθερα από βρύσες και είναι διαθέσιμο σε αφθονία σε λίμνες, ποτάμια και ωκεανούς, ωστόσο οι άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν χρήματα πουλώντας «γνήσιο» νερό από το Splash Mountain Ride της Disney.

Η δημοφιλής βόλτα σε στιλ log flume έκλεισε επίσημα στις 23 Ιανουαρίου, έτοιμη να ανοίξει τη θέση της για ένα νέο αξιοθέατο, το Tiana’s Bayou Adventure, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2024.

Σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής στο Disney World στη Φλόριντα, όπου η διαδρομή άνοιξε το 1992, έτσι μερικοί άνθρωποι αποφάσισαν να δοκιμάσουν και να επωφεληθούν από την περίσταση προσφέροντας μερικά αναμνηστικά για αγορά.

Οι πωλητές ισχυρίζονται ότι είχαν εμφιαλώσει νερό από το Splash Mountain προτού κλείσει για το κοινό και τώρα το πωλούν στο eBay για εκατοντάδες δολάρια, με μια λίστα να ξεκινά ακόμη και από 1.000$.

Έχοντας υπόψη ότι θα μπορούσατε πραγματικά να κάνετε ένα ταξίδι στη Disney και να δημιουργήσετε μερικές ολοκαίνουργιες αναμνήσεις για τέτοια χρήματα, απλά δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο – ειδικά όταν συνειδητοποιείτε ότι δεν υπάρχει πραγματικά τρόπος να επαληθεύσετε από πού προήλθε το νερό.

Η καταχώριση των 1.000 δολαρίων προσπαθεί να αποδειχθεί με μια εικόνα ενός «Πιστοποιητικού Αυθεντικότητας», αλλά το γεγονός ότι οι λέξεις «This is Splash Mountain Water» μοιάζουν σαν να έχουν προστεθεί χρησιμοποιώντας το Microsoft Paint και δεν προκαλεί ακριβώς μεγάλη εμπιστοσύνη.

Μια άλλη λίστα με πιο λογικές τιμές ισχυρίζεται ότι προσφέρει το “Disney’s Splash Mountain Water” από το “Last Day Running” και διαθέτει μια εικόνα από γυάλινα βάζα γεμάτα νερό. Η λίστα αποκαλύπτει ότι ένα από τα βάζα έχει πουληθεί για 34,99 $, αλλά έχουν απομείνει τρία για όποιον θέλει να πάρει στα χέρια του ένα.

Σε μια προσπάθεια να μπει στην τάση, ένας πωλητής απαριθμούσε μια σακούλα με νερό για ένα εκπληκτικό ποσό 25.000 δολαρίων, αλλά παραδέχτηκαν ότι στην πραγματικότητα μόλις πήραν το νερό από τον νεροχύτη τους.

Αυτό είναι προφανώς μόνο για πλάκα και για να κοροϊδέψουμε τους ανθρώπους που πουλάνε πραγματικά νερό από μια βόλτα“, έγραψε ο πωλητής στο eBay. “Είμαι θαυμαστής της Disney, αλλά έλα που ο κόσμος έχει πειστεί τόσο πολύ που οι άνθρωποι θα αγόραζαν νερό από μια βόλτα.  Αν θέλετε πραγματικά αυτό το νερό, αγοράστε το. Θα κάνω ακόμη και δωρεάν αποστολή!

Η νέα εκδοχή της βόλτας θα βασίζεται στην ταινία The Princess and The Frog, με την Disney να εξηγεί: «Συνεχίζουμε αυτήν την ιστορία μετά το τελευταίο φιλί και ενώνουμε την πριγκίπισσα Tiana και τον Louis σε μια μουσική περιπέτεια – με δυνατή μουσική από την ταινία – καθώς προετοιμάζονται για την πρώτη τους εμφάνιση στο Mardi Gras.

Η εταιρεία περιέγραψε την ιδέα ως «περιεκτική» και με την οποία οι επισκέπτες μπορούν να «συνδεθούν».