Ο Κώστας Καζάκος, μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού θέατρου και του κινηματογράφου έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. O Κώστας Καζάκος το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ η κατάσταση του επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που νόσησε με κορονοϊό. 

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας στις Μαΐου 1935 και ήταν απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού. Τιμήθηκε με τον «Χρυσό Απόλλωνα», βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α΄ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη θεατρική παραγωγή («Λυσιστράτη»).Τιμήθηκε ακόμα με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών για το σύνολο της προσφοράς του. Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς της Λυσιστράτης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Συμμετείχε σε μια σειρά από εκπληκτικές κινηματογραφικές παραγωγές της Φίνος Φιλμ και σε περισσότερες από 40 παραγωγές, οι οποίες έμειναν στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, όπως το θρυλικό “Κονσέρτο για Πολύβολα“, “Ηλέκτρα“, “Κοινωνία Ώρα Μηδέν“. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην τεράστια πορεία του στο θέατρο, όπου έδωσε θρυλικές ερμηνείες σε μυθικά έργα όπως “Η αυλή των Θαυμάτων” και το “Μεγάλο μας Τσίρκο”. Ο Έρωτας του με την Τζένη Καρέζη κράτησε 26 ολόκληρα χρόνια και καρπός της σχέσης τους ήταν ο επίσης ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος γεννήθηκε το 1969. Με τη δεύτερη σύζυγο του, Τζένη Κόλλια απέκτησαν 4 παιδιά. Ο Κώστας Καζάκος είχε πλούσια αντιδικταορική δράση, ενώ συμμετείχε και με στα κοινά. καθω΄ς τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΚΚΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.