Μία ξεχωριστή έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας με έργα των παιδιών του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, ηλικίας 8 έως 14 ετών, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Samsung Electronics Hellas, σε συνεργασία με την καθηγήτρια φωτογραφίας κα. Χριστιάνα Πετουσάκη. Η έκθεση φιλοξένησε 80 έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Τεχνολογίας της Samsung που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.

Capture

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας δημιουργήθηκε το 2013. Σκοπός του είναι να προσφέρει στα παιδιά εξοικείωση με την τεχνολογία μέσα από ένα δημιουργικό τρόπο. Εξερευνώντας τον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας, τα παιδιά δημιουργούν και αποτυπώνουν τον δικό τους κόσμο, ανακαλύπτοντας νέες δεξιότητες και ταλέντα

Capture

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Samsung βρίσκεται σταθερά δίπλα μας, δίνοντας στα παιδιά μας την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να εξελίξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Θεωρούμε σημαντικό τα παιδιά να μάθουν να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες όπως ακριβώς διδάσκεται μέσα από τη φωτογραφία αλλά και να βρίσκουν καλλιτεχνικές διεξόδους στην καθημερινότητά τους».

Capture

Η Ειρήνη Βασιλείου, Brand & Communications Manager στη Samsung Electronics Hellas ανέφερε σχετικά: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης συμμετέχουν για 5η συνεχή χρονιά με τον ίδιο ενθουσιασμό τόσο στα μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας του Εργαστηρίου Τεχνολογίας όσο και στην ετήσια έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας. Τα παιδιά έχουν αναπτύξει μια μοναδική οπτική αντίληψη και απαθανατίζουν τον κόσμο με έναν διαφορετικό τρόπο. ».