Ένα σπουδαίο όνειρο έγινε πράξη πριν λίγες ημέρες στον απόλυτο προορισμό, το Costa Navarino! Περισσότεροι από 4.500 αθλητές, συνοδοί, θεατές και εθελοντές εντυπωσιάστηκαν με την άρτια διοργάνωση, σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου φιλοξενία και τη φυσική ομορφιά της Πελοποννήσου. Οι 1.500 αθλητές που ήρθαν από 61 χώρες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε 1,9χλμ. κολύμπι, 90χλμ. ποδήλατο και 21χλμ. τρέξιμο, συνεχόμενα, χωρίς ενδιάμεση διακοπή.

Καταγραφή

Η Juliana Villasante από τo Μεξικό και ο Ernesto Espinoza από την Κόστα Ρίκα, αναδείχθηκαν νικητές του πρώτου IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino ενώ εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών, καθώς κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη των επιδόσεων, κατακτώντας τις υπόλοιπες θέσεις στο βάθρο των νικητών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου και ο Δημήτρης Λέκκος μας γέμισαν υπερηφάνεια με την κατάκτηση της δεύτερης και της τρίτης θέσης αντίστοιχα, στη γενική κατηγορία. Το ίδιο και η εξαιρετική εμφάνιση της Τζένης Μπουλμέτη, η οποία τερμάτισε δεύτερη στις γυναίκες, ανάμεσα σε έντονο συναγωνισμό.

Καταγραφή

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, ήταν το πιο δύσκολο IRONMAN 70.3 που έχω τρέξει, είμαι πανευτυχής που μπόρεσα να ζήσω μαζί με τους συμπατριώτες μου αυτήν την εμπειρία και να πετύχω αυτήν την επίδοση, ήταν μαγικά» Γρηγόρης Σουβατζόγλου.

Ο Δημήτρης Λέκκος από την πλευρά του ανέφερε: «Χρειάστηκε μεγάλη θέληση, πολύ υπομονή. Η διαδρομή της κολύμβησης σα διαδρομή ήταν πάρα πολύ καλά σχεδιασμένη, η ποδηλατική ήταν για καλά προπονημένους αθλητές, με σωστή στρατηγική. Η δρομική διαδρομή ήταν πάρα πολύ ευχάριστη, σε έκανε να ξεχάσεις όλον τον πόνο από το ποδήλατο και απλά σε ταξίδευε.»

Η Τζένη Μπουλμέτη μιλώντας για τη δική της διάκριση, τόνισε: «Δεν το περίμενα, υπήρχαν πάρα πολύ δυνατές αθλήτριες, γινόντουσαν συνέχεια εναλλαγές θέσεων, οπότε ήθελε και σωματική και ψυχολογική δύναμη.»

Καταγραφή

«Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας, με αρκετό κύμα στο κολύμπι και ιδιαίτερα τεχνικό ποδηλατικό σκέλος, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο. Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα και πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένη από την περιοχή, το φαγητό και τη φιλοξενία. Είναι ένας αγώνας που σίγουρα θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται να τρέξει την απόσταση. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τον άρτιο και επιτυχημένο αγώνα», δήλωσε η Μεξικανή νικήτρια Juliana Villasante.

Καταγραφή

Από την Costa Rica στην Costa Navarino, ο νικητής του αγώνα Ernesto Espinoza, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος από το σημερινό αποτέλεσμα. Το Ironman 70.3 Greece, Costa Navarino ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία από κάθε άποψη. Η αναμέτρηση με τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου μέχρι και 2χλμ πριν το τερματισμό ήταν μια δύσκολη μάχη την οποία κατάφερα να κερδίσω μέσα σε ένα πολύ θερμό και φιλικό κλίμα».