Ο αγροτουρισμός είναι μια ήπια μορφή τουρισμού κατά την οποία οι επισκέπτες συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες. Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε όμως αν πραγματικά θέλεις να δοκιμάσεις τη μαγεία του αγροτουρισμού τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το Creta Maris Beach Resort που μέσα στον Αύγουστο δημιούργησε δύο μοναδικές δράσεις δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν την εμπειρία της αυθεντικής Κρήτης.

Capture
Με την πρώτη δράση, επισκέπτες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, γνώρισαν και γεύτηκαν από πρώτο χέρι τη γαστρονομική κουλτούρα του νησιού, παρασκευάζοντας ένα από τα πιο ωραία και πιο νόστιμα Κρητικά γλυκά, τα Σουτζούκια, συμμετέχοντας σε ένα διαδραστικό μάθημα ζαχαροπλαστικής υπό την καθοδήγηση της κας. Θεανώς Μεταξά.

Capture

Σύμφωνα με την κα. Θεανώ Μεταξά: «Τα σουτζούκια (ή κρεμανταλιές) είναι ένα πλούσιο γλυκό, που έχει ως βασικά συστατικά τα καρύδια, κατά προτίμηση μισά καρύδια ή αλλιώς πεταλούδες, τη μουσταλευριά, μια λεπτή κλωστή, αγάπη, ήλιο και αέρα! Διατηρούνται για πολύ καιρό και τα έφτιαχναν τέτοια εποχή ώστε να τα απολαμβάνουν και το χειμώνα».
Επίσης, με οδηγό την Μαρίτσα, το γαϊδουράκι του ξενοδοχείου, επισκέπτες και εργαζόμενοι του Creta Maris Beach Resort, συμμετείχαν στην αναβίωση ενός εκ των παλαιότερων Κρητικών εθίμων, τον οψιγιά (παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής της σταφίδας), έθιμο, το οποίο τα τελευταία χρόνια τείνει να εκλείψει.

Capture

Οι συμμετέχοντες, μετέφεραν σταφύλια από το αμπέλι σε κεντρικό σημείο του ξενοδοχείου, όπου πραγματοποίησαν το «λουσίδιασμα» με αλουσά (ποτάσα) των σταφυλιών προχωρώντας στη συνέχεια στο άπλωμά τους στον κρεμαστό οψιγιά (στεγνωτήριο), όπου και θα μείνουν κρεμασμένα μέχρις ότου γίνουν σταφίδα. Στο τέλος της δράσης, και με τη συνοδεία αρωματικής τσικουδιάς από τον κρητικό αμπελώνα, αλλά και τοπικών εδεσμάτων με βάση τη σταφίδα, ολοκλήρωσαν την αυθεντική κρητική εμπειρία δοκιμάζοντας τη γνωστή σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης.

Capture

Οι δράσεις αυτές του Creta Maris Beach Resort, έγιναν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και του προτύπου «We do local». Το γεγονός πως αγκαλιάστηκαν με θέρμη και ενθουσίασαν τους επισκέπτες, δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες του ξενοδοχείου για το διαρκή εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, με πρωταγωνιστές τον αυθεντικό πολιτισμό και την μακραίωνη παράδοση της Κρήτης.