Συνήθως οι αριθμοί μας αγχώνουν: η ηλικία, η ώρα, ο αριθμός που φαίνεται στο καντράν της ζυγαριάς, το νούμερο που αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ…

ΟΚ, πάρτε βαθιές ανάσες και χαλαρώστε γιατί κάποιοι αριθμοί συμβάλλουν στη μακροχρόνια ευτυχία αφού μειώνουν το στρες, αυξάνουν την ενέργεια, βοηθούν στη λήψη σωστών αποφάσεων και ενισχύουν την ευγνωμοσύνη. Αυτοί οι αριθμοί είναι το 5, το 3 και το 1.

Μπορεί να μην κερδίσετε το τζόκερ αν τους σημειώσετε (πότε δεν ξέρεις, βέβαια…), αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε πρακτικά την ευτυχία εφαρμόζοντας καθημερινά την ακόλουθη ρουτίνα:

Κάντε διαλογισμό για 5 λεπτά κάθε πρωί

Έρευνες έχουν αποδείξει πως 5 λεπτά διαδικασίας του να καθαρίσετε το μυαλό σας και διαλογιστείτε, αρκούν για να αποβάλλετε το στρες και να οξύνετε τη σκέψη και την κριτική σας ικανότητα. Αν δεν ξέρετε πως να αρχίσετε μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο για διαλογισμό για αρχάριους.

Κάντε μια λίστα με 3 καλά πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μπορεί να είναι από κάτι μικρό μέχρι κάτι πολύ σημαντικό: ένα κομπλιμέντο, ένας έπαινος από τον προϊστάμενο, ένα απολαυστικό γεύμα, μια βόλτα στην παραλία, ένα νέο φλερτ. Η λίστα των θετικών προοπτικών είναι πραγματικά ανεξάντλητη και εσείς έχετε μόνο 3 πράγματα να σημειώσετε κάθε φορά. Αν εφαρμόσετε αυτή την τακτική σύντομα θα διαπιστώσετε πως έχετε περισσότερα πράγματα για τα οποία μπορείτε να χαίρεστε, παρά να παραπονιέστε.

Κάνε 1 καλή πράξη την ημέρα

Δώστε τη θέση σας σε κάποιον που το έχει ανάγκη στο μετρό, πάρτε καφέ στον συνάδελφο σας δίχως να το έχει ζητήσει, κάντε baby sitting στο παιδί της κολλητής σας έτσι ώστε να βγει ρομαντικό δείπνο με τον άντρα της…Μερικές φορές ακόμα κι ένα απλό χαμόγελο αρκεί για να θέσει σε κίνηση την αλυσίδα της πληρότητας και της ευγνωμοσύνης.

5-3-1, τόσο απλό!