Οι παρακάτω μπάρες είναι και γλυκές αλλά και ξινές, και αλμυρές αλλά και γλυκές. Φυσικά είναι και τραγανές. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος για ένα σνακ;

Υλικά

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ωμά κάσιους

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ωμά αμύγδαλα

½ φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια

½ φλιτζάνι δημητριακά ρυζιού

¼ φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας

¼ φλιτζάνι ημι-γλυκά κομμάτια σοκολάτας

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά σπόρους λιναριού

¼ φλιτζάνι μέλι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα συστατικά εκτός από το μέλι και το βούτυρο όπου τα ανακατεύουμε ξεχωριστά σε ένα δεύτερο μπολ. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα βουτύρου στο πρώτο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και χρησιμοποιώντας μια επιπλέον λαδόκολλα πιέζουμε προς τα κάτω το μείγμα εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν υπάρχουν κενά στο μείγμα. Ψήνουμε για 15 λεπτά και μόλις κρυώσει το μείγμα κόβουμε σε μπάρες. Διαρκούν 5 μέρες εκτός ψυγείου ενώ για 2 εβδομάδες εντός.