Θα μου πείτε πως θα είναι σανγκρία δίχως κόκκινο χρώμα (sangria εκ του sangre=αίμα)…Θα είναι σανγκρία γιατί διατηρεί όλα τα στοιχεία παρασκευής του χαρακτηριστικού ποτού σε μια φθινοπωρινή εκδοχή με έντονη τη γεύση του μήλου και της κανέλας. Γιατί μπορεί το φθινόπωρο να μας προετοιμάζει για το χειμώνα αλλά ένα δροσερό ποτό το θέλουμε…

Υλικά

1-2 μπουκάλια λευκό κρασί (το Pinot Grigio είναι εξαιρετική επιλογή)

2 κούπες μπράντι

4 κούπες μηλίτης ή χυμός μήλο

1,5 κούπα χυμός ανανάς

1,5 κούπα ginger ale

2 κούπες μήλο κομμένο σε κύβους

1 πρέζα κανέλα

Φύλλα μέντας και σπόρια ροδιού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο κανάτι, ενώστε το κρασί με τον μηλίτη (ή χυμό μήλο) και ανακατέψτε. Προσθέστε τον χυμό ανανά και το μπράντι. Στη συνέχεια προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Ρίξτε τους κύβους του μήλου μέσα στην κανάτα και τοποθετήστε την μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα δέσουν όλες οι γεύσεις των υλικών. Προσθέστε πάγο και πασπαλίστε με τα φύλλα μέντας και τα σπόρια του ροδιού για να διαμορφώσετε την τέλεια γαρνιτούρα πριν σερβίρετε τη σαγκρία στην παρέα που περιμένει ανυπόμονα στο μπαλκόνι 😉