Για όσους δεν ζουν χωρίς σοκολάτα, αυτό είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ γλυκό. Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται!

Υλικά

1 πακέτο σοκολατένια μπισκότα Πτι-Μπερ + 15 ακόμη

250 γραμμάρια Βιτάμ

500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

500 γραμμάρια κουβερτούρα

20 γραμμάρια επιπλέον Βιτάμ

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πορτοκάλιphoto 4

Εκτέλεση

Λιώνουμε τα 250 γραμμάρια Βιτάμ σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε τα  μπισκότα στο multi και τα προσθέτουμε στο μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά για να απορροφήσουν τα μπισκότα το βούτυρο. Απλώνουμε αυτό το μίγμα στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με τσέρκι (η δόση αυτή είναι για μία μέτρια φόρμα) και το ισιώνουμε καλά με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Εν τω μεταξύ βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, το υπόλοιπο βούτυρο και το ξύσμα από πορτοκάλι κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (χωρίς να το αφήσουμε να βράσει).

Αφήνουμε το μίγμα της σοκολάτας να κρυώσει λίγο και μετά περιχύνουμε με αυτό τη βάση από μπισκότα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες μέχρι να πήξει εντελώς για να μπορούμε να το κόψουμε.

Αν θέλουμε, μόλις αρχίσει να κρυώνει λίγο το γλυκό μας, και προτού σφίξει εντελώς η σοκολάτα, διακοσμούμε με ζαχαρωτά, smarties ή τρούφα.