Δεν είναι μυστικό πως και οι γυναίκες βλέπουν πορνό. Για πολλά χρόνια ήταν κάτι σαν ταμπού να γίνεται καν λόγος πάνω στο θέμα, αλλά με τον καιρό τα πράγματα πήραν τις φυσιολογικές τους διαστάσεις. Φυσικά ποτέ οι γυναίκες δεν θα φτάσουν τα επίπεδα του ανδρικού αυτού σπορ, ωστόσο έχουν κι εκείνες το δικό τους μερίδιο από την μερίδα θέασης του πορνό. Και μάλιστα γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν να δουν όταν έρχεται η ώρα.

Το γνωστό και μη εξαιρετέο Pornhub αποφάσισε να εμβαθύνει στο θέμα και να παρουσιάσει τα δικά του ενδιαφέροντα στατιστικά όσο αφορά τις γυναίκες viewers. Το έκανε το 2014 και τα αποτελέσματα ήταν άκρως διαφωτιστικά. Ναι, αρέσει στις γυναίκες να βλέπουν πορνό, αλλά το συγκεκριμένο είδος που βρέθηκε στην κορυφή αποτέλεσε έκπληξη. Εκεί βρέθηκε το λεσβιακό πορνό. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη όμως στο Νο.2. Εκεί έφτασε το σεξ ανάμεσα σε gay, μία κατηγορία που στους άντρες βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση των προτιμήσεών τους. Το συγκεκριμένο εύρημα προκάλεσε πολλές συζητήσεις και απορίες, με τις εξηγήσεις να δίνουν και να παίρνουν. Την τρίτη θέση τέλος κατέλαβε το teen sex.

Τα φετινά αποτελέσματα της έρευνας του Pornhub έριξαν κι άλλο φως στο θέμα. Το λεσβιακό πορνό διατηρεί την πρώτη θέση, όπως και το gay sex την δεύτερη, αλλά στην τρίτη έχουμε μία αλλαγή. Εδώ πλέον δεσπόζει το σεξ με άντρες που έχουν… πλούσια τα προσόντα, μία απάντηση ίσως και στο περίφημο ερώτημα εάν το μέγεθος μετράει στις γυναίκες. 
Στις αναζητήσεις το “real celebrity sex tape” έκανε θραύση με αύξηση 1028%, ενώ το στοματικό σεξ, από την αυστηρή γυναικεία πλευρά του δηλαδή ο άντρας να ικανοποιεί την γυναίκα, απογείωσε τα ποσοστά του. Θα έλεγε κανείς πως αποτελεί και μία σαφέστατη νύξη προς τον ανδρικό πληθυσμό για το που πρέπει να αρχίσει να δίνει μεγαλύτερο βάρος στο σεξ.

Το 2015 το 24% από τους επισκέπτες του site ήταν γυναίκες, ένα νούμερο που επίσης παρουσίασε μεγάλη άνοδο από την περασμένη χρονιά. Κι αν ενδιαφέρει οι νότιες πολιτείες, βλέπε Μισισιπί, Γεωργία, και Νότια Καρολίνα βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις όσο αφορά την κατανομή των viewers στην Αμερική. Εκεί στον νότο μάλλον κάνουν περισσότερο σεξ. Ίσως να φταίει και ο καιρός που είναι πιο ζεστός.
Πολύ ενδιαφέρον είχε και ο χρόνος παραμονής των γυναικών στο site. Αυτός ξεπερνάει κατά ένα λεπτό τους άντρες, 10 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα έναντι 9 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, μία σύγκριση που έχει κι αυτή την σημασία της. Πάντως στην Ρωσία εντοπίστηκαν οι γυναίκες που περνάνε το λιγότερο χρόνο στο site βλέποντας πορνό σε σχέση με τους άντρες και κάπου εδώ τα στερεότυπα για το πόσο “κρύες” είναι οι Ρωσίδες θα έρθουν αναπόφευκτα στο μυαλό.
Τα άλλα πολλά ενδιαφέροντα της έρευνας μπορείτε να τα διαβάσετε στο Alternet όπου και ανέβηκε και να βγάλετε τα δικά σας χρήσιμα συμπεράσματα. Πάντως αυτό που ισχύει είναι πως οι γυναίκες έβλεπαν και θα βλέπουν πορνό, πάντα με την δική τους οπτική και σεξουαλική διάθεση.