Ενώ οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε τρόπους να ζούμε όλο και πιο άνετα υπάρχουν κάποιοι που είναι αντίθετοι με αυτό. Η τεχνολογία εξελίσσετε και οι ανέσεις που μας παρέχει είναι πολλοί διαφορετικές σε σχέση με 100 χρόνια πριν. Κάποιοι άνθρωποι όμως δεν έχουν την ίδια άποψη και αναπολούν το παρελθόν και τον τρόπο ζωής του τότε. Αυτά είναι λοιπόν τρία ζευγάρια που αποφάσισαν να προσαρμόσουν την καθημερινότητα τους σαν να ζούνε στο 1930.

Neil και Lisa Fletcher


Αφιέρωσαν 6 χρόνια για να ανακαινίσουν το σπίτι τους και να βρούνε όλα τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές από τα 30s. Το ζευγάρι έχουν ακόμα και ψυγείο από το 1930, βλέπουν ασπρόμαυρη τηλεόραση και ακούνε μουσική από γραμμόφωνο αντίκα. Επιπλέον χρησιμοποιούν μόνο σταθερό τηλέφωνο και ντύνονται με ρούχα της εποχής.

Ruth Shelley και Robert Oestmann

Η Ruth και ο Robert, μοιράζονται το πάθος τους να ζουν στο παρελθόν όσον αφορά τα ρούχα, τη διατροφή και τις μουσικές τους επιλογές αλλά και λατρεύει την ιστορία της εποχής. Ο Robert, πουλάει ουίσκι για να ζήσει, του αρέσει να μαγειρεύει και λατρεύει να πειραματίζεται με συνταγές από το 1700 και μετά. Η Ruth, ιστορική ερευνήτρια από τα West Midlands, είπε ότι το ζευγάρι φοράει vintage ρούχα όλη την ώρα.

Η Ruth προσθέτει: «Αυτό το στιλ δεν είναι κάτι που θα μπορούσες να φορέσεις αν είσαι ντροπαλή, καθώς μας κοιτάζουν πολύ. Δεν μας πειράζει καθόλου και είναι συχνά θετικά σχόλια. Οι ηλικιωμένοι το λατρεύουν καθώς είναι για αυτούς σαν μια αναδρομή στο παρελθόν.

Richard Herefeld και Steffi Kay

Ο Richard Herefeld και η Steffi Kay ζουν έναν vintage τρόπο ζωής αλλά γνωρίστηκαν με έναν πολύ μοντέρνο τρόπο.
Το ζευγάρι βρέθηκε μέσω του Instagram αφού και οι δύο μοιράστηκαν στιγμιότυπα από το στιλ τους. Αφού συνομίλησαν στο διαδίκτυο, σύντομα ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον και ο Ρίτσαρντ, έκανε ένα ταξίδι 4.000 μιλίων από τη Γερμανία στον Καναδά μόλις 10 μέρες αργότερα.

Είχε σχεδιάσει να περάσει μόλις δέκα μέρες με τη Στέφι, αλλά κατέληξε να μείνει για έναν μήνα καθώς ερωτεύτηκαν τόσο πολύ λόγω του πάθους τους για τη δεκαετία του 1930.