Ο νεότερος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στην Eurovision είναι ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος και μάλιστα με δικό του τραγούδι.

Η σύνθεση του τραγουδιού What They Say” είναι δική του και το πίστευε πολύ ότι θα πάει καλά. Όπως είπε και σε συνέντευξή του το έγραψε στα 14 του, το 2021, όπου βρισκόταν σε μια αγχωτική περίοδο της ζωής του. Το τραγούδι είναι μια «συναισθηματική αλλά και παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα», είπε.

Από την ηλικία των 4 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, στα 8 του μαθήματα φωνητικής και στα 10 του χρόνια μαθήματα κιθάρας. Στα 11 του χρόνια άρχισε να γράφει και την δικήτου μουσική, και πλέον επιμελείται και την παραγωγή των τραγουδιών του, αφού κάνει μαθήματα μουσικής τεχνολογίας. Μεγάλωσε στην Αθήνα και το όνομά του είναι καλλιτεχνικό.

Το τραγούδι της Ελλάδας επιλέχθηκε συνδυαστικά, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Η εφταμελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν με κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο και την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού της Eurovision. Ειδικότερα, κληρώθηκαν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+.