Σίγουρα δεν υπάρχει κανόνας για το τι μας αρέσει σε έναν άντρα. Παρόλα αυτά μπορούμε να μιλήσουμε θέτοντας κάποια στάνταρ πλαίσια. Επομένως, δεν υπάρχει μία απάντηση στο τι μας ελκύει σε έναν άντρα, καθώς διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, ορισμένοι συνήθεις παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο στην έλξη περιλαμβάνουν την εμφάνιση, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τη συμπεριφορά.

Η εμφάνιση μπορεί να παίξει ρόλο στην αρχική έλξη, καθώς ένας περιποιημένος και σε φόρμα άντρας μπορεί να τραβήξει το βλέμμα μας. Ωστόσο, δεν είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό της μακροπρόθεσμης έλξης και ούτε εγγυάται ότι θα είναι αρκετό για να κρατήσει μια σχέση. Τελικά, η προσωπικότητα και η συμπεριφορά ενός άνδρα είναι αυτά που τον κάνουν πραγματικά ελκυστικό.

Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας όπως η αυτοπεποίθηση, η εξυπνάδα και η αίσθηση του χιούμορ μπορεί να είναι απίστευτα ελκυστικά. Η αυτοπεποίθηση είναι ελκυστική γιατί δείχνει ότι ένας άντρας είναι άνετος με τον εαυτό του και μπορεί να διαχειριστεί τις προκλήσεις της ζωής. Η νοημοσύνη υποδηλώνει ότι ένας άντρας είναι ικανός για βαθιά σκέψη και ουσιαστική συζήτηση που αυτό τον καθιστά super sexy. Η αίσθηση του χιούμορ δείχνει ότι ένας άντρας έχει μια ανάλαφρη και διασκεδαστική πλευρά αρκεί να είναι στο δικό μας μήκος κύματος.

Η συμπεριφορά είναι επίσης πολύ σημαντική ώστε να μας κάνει να θέλουμε έναν άντρα δίπλα μας. Η καλοσύνη, η στοχαστικότητα και η ενσυναίσθηση είναι συμπεριφορές που μπορούν να κάνουν έναν άντρα απίστευτα ελκυστικό. Όταν έναν άντρας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά όχι μόνο τον θέλεις αλλά σου εμπνέει εμπιστοσύνη και αποτελούν όλα αυτά μαζί μια ισχυρή βάση για να σκεφτείς ότι το θέλεις στη ζωή σου. Επίσης, όταν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και αξίες με έναν άντρα, μπορεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό και μια αίσθηση συμβατότητας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έλξη είναι υποκειμενική και μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Αυτό που μπορεί να μας ελκύει σε έναν άντρα στην αρχή μπορεί να μην είναι αυτό που μας κρατά σε αυτόν μακροπρόθεσμα. Είναι επίσης σημαντικό να λάβουμε υπόψη ότι η έλξη δεν σχετίζεται μόνο με το τι κάνει ένας άντρας, αλλά και με το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας όταν είμαστε μαζί του. Όταν είμαστε με κάποιον που μας κάνει να νιώθουμε αυτοπεποίθηση, ευτυχία και εκτίμηση, μπορεί να αυξήσει πολύ την έλξη μας προς αυτόν.

Με λίγα λόγια, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και ίσως γι’ αυτό οι σχέσεις να είναι τόσο δύσκολες. Όσες έχετε βρει έναν συνδυασμό που σας αρέσει το μεγαλύτερο μέρος του, φροντίστε το! Ας μην περιμένουμε την ημέρα των ερωτευμένων για να ποτίσουμε το λουλούδι που βρήκαμε και μας ομορφαίνει την καθημερινότητα!