Ένα επιδόρπιο τόσο κομψό, που λες και βγήκε από πιάτο πεντάστερου. Αλλά εσύ το έφτιαξες στο σπίτι, φορώντας τις πιτζάμες σου. That’s the dream!

Υλικά για 4 ατομικά μπολάκια

Για την κρέμα:

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 2 φακελάκια τσάι Earl Grey
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Για την καραμέλα:

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τα μπισκότα:

  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι ή δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με την κρέμα:
    Ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι την κρέμα και το γάλα με τα φακελάκια Earl Grey. Μόλις πάρουν μια βράση, σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις το τσάι να σταθεί 10 λεπτά. Σουρώνεις, προσθέτεις τη βανίλια. Σε μπολ χτυπάς τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνεις σταδιακά το αρωματισμένο μείγμα και ανακατεύεις καλά.
  2. Ψήνεις σε μπεν μαρί:
    Μοιράζεις την κρέμα σε φορμάκια. Τα βάζεις σε ταψί με ζεστό νερό και ψήνεις στους 150°C για περίπου 30-35 λεπτά. Θέλουμε να τρέμουν λίγο στο κέντρο. Κρυώνουν καλά στο ψυγείο.
  3. Καραμέλα-θαύμα:
    Σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνεις τη ζάχαρη και το νερό και την αφήνεις να γίνει κεχριμπαρένια χωρίς ανακάτεμα. Προσθέτεις το αλάτι και ρίχνεις λίγη από την καραμέλα πάνω από κάθε κρέμα (προσεκτικά!).
  4. Τα μπισκοτάκια:
    Ανακατεύεις τα υλικά και σχηματίζεις μια μαλακή ζύμη. Πλάθεις μικρά μπισκότα, ψήνεις στους 180°C για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Σερβίρισμα που κάνει εντύπωση

Βγάζεις τις κρέμες από το ψυγείο, τις αφήνεις 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και τις σερβίρεις με τα μπισκότα στο πλάι. Το Earl Grey δίνει μια ντελικάτη, σχεδόν αριστοκρατική νότα που ισορροπεί υπέροχα με την πικράδα της καραμέλας και τη βουτυράτη αρμύρα των μπισκότων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.