Ένας στους τέσσερις εφήβους αρέσκεται στο να στέλνει μηνύματα (sms) ερωτικού περιεχομένου. Και όταν λέμε ερωτικού δεν εννοούμε χαζά λόγια και φατσούλες αλλά γυμνές φωτογραφίες και πρόστυχες λέξεις δίχως να φοβάται αν εκτεθεί ή αν πέσει θύμα εκβιασμού.

Οι ορμόνες χορεύουν, η ανοησία το ίδιο και σε πρόσφατη μελέτη που έγινε ανάμεσα σε 500 άτομα ηλικίας από 15 έως 18 ετών αποδείχτηκε ότι τα παιδία παίζει…κανονικά και χωρίς να δίνει δεκάρα τσακιστή για το νόμο της ηθικής.

Αυτό το παιχνίδι δεν το σταματάει ούτε ο καθηγητής, ούτε ο γονιός που μάταια προσπαθεί να βάλει μυαλό στους ξαναμέννους νέους που δικαιολογούν την πράξη τους λέγοντας ότι το κάνουν για να φλερτάρουν, να τραβήξουν την προσοχή και εν τέλει να βρουν ένα ρομαντικό σύντροφο. Τώρα ποιος σύντροφος θα ασπαστεί το ρομαντισμό στη θέα της απόλυτης γύμνιας σε αμαρτωλές πόζες και θα πάρει στα σοβαρά ερωτικές βρισιές είναι μία άλλη ιστορία.

Επίσης, αυτά τα έξυπνα παιδιά δε φοβούνται πως θα βρεθεί κάποιος για να τους αμαυρώσει την φήμη και να τους εκβιάσει με το ακατάλληλο περιεχόμενο. Αντιθέτως, αισθάνονται ασφαλείς αφού με το sexting δεν κινδυνεύουν από τα μεταδιδόμενα νοσήματα της αληθινής επαφής!

Sex με το πληκτρολόγιο λοιπόν!

Γιώργος Βλαχογιάννης