Αν είσαι σαν την αρθρογράφο και ενέδωσες σε συχνές βουτιές στη θάλασσα, θα βρέθηκες να λούζεις σχεδόν καθημερινά τα μαλλιά σου. Έτσι, σύντομα ανακάλυψες το χρώμα να ξεθωριάζει γρήγορα και τα μαλλιά σου να γίνονται πιο σκληρά από ποτέ. Η αλήθεια είναι πως το συχνό λούσιμο καταστρέφει την τρίχα και ήρθε η στιγμή να μάθεις γιατί:

Το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί από την τρίχα πολύτιμα έλαια που διατηρούν τα μαλλιά υγιή και λαμπερά ενώ παράλληλα το χρώμα τους ξεθωριάζει πιο γρήγορα.

Επομένως, πόσο συχνά θα πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας; Οι hair stylists επιμένουν πως δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι παραπάνω από αρκετές ενώ αν έχετε σκληρά ή σγουρά μαλλιά, μπορείτε να τα λούζετε μόνο μία φορά κάθε εφτά μέρες!

Πριν πάθετε σοκ πιστεύοντας πως θα κυκλοφορείτε με σούπερ βρώμικα μαλλιά τότε θα χαρείτε να μάθετε πως μπορείτε να πλένετε τα νερά σας με ζεστό νερό ανάμεσα στα λουσίματα ενώ αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά μπορείτε να απλώνετε και conditioner το οποίο θα αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Ένας ακόμα λόγος για να μην λούζετε τόσο τακτικά τα μαλλιά σας, είναι ότι φαίνονται καλύτερα τη δεύτερη μέρα. Αυτό το κόλπο εφάρμοσε ο hair stylist του Jared Leto στη φετινή απονομή των Όσκαρ, κάνοντας όλες τις πρωταγωνίστριες του σινεμά να πλησιάζουν τον κάτοχο του βραβείου Β’ Αντρικού Ρόλου και να τον ρωτούν τι είχε κάνει στα μαλλιά του και έδειχναν τόσο υπέροχα ενώ στην αγορά κυκλοφορούν ήδη προϊόντα hair styling που προσδίδουν το εφέ του next day hair.

O Jared Leto στη φετινή απονομή των Όσκαρ

O Jared Leto στη φετινή απονομή των Όσκαρ

Next Day Hair/σειρά Wild Stylers by Tecni.Art (L’Oreal Professionnel) Πούδρα διαμόρφωσης των μαλλιών για ατημέλητα και απαλά μαλλιά

Next Day Hair/σειρά Wild Stylers by Tecni.Art (L’Oreal Professionnel) Πούδρα διαμόρφωσης των μαλλιών για ατημέλητα και απαλά μαλλιά

Εναλλακτικά, αν τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά, μπορείτε να αναλογιστείτε τη λύση του ξηρού σαμπουάν.

Syoss Dry Shampoo

Syoss Dry Shampoo

Αν πάλι σκέφτεστε πως πρέπει οπωσδήποτε να λούσετε τα μαλλιά σας μετά από μια προπόνηση στο γυμναστήριο, μην ανησυχείτε λίγο ζεστό νερό αρκεί για να καθαρίσουν από τον ιδρώτα.

Τέλος, οι ειδικοί των μαλλιών δίνουν τις δικές τους συμβουλές για την επιλογή του σαμπουάν. Έτσι, όσοι έχουν λιπαρά μαλλιά καλό είναι να επιλέξουν ένα μαλακό σαμπουάν που δεν θα καταστρέφει την τρίχα με το πιο συχνό λούσιμο ενώ όσοι χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα hair styling (ειδικά όσα έχουν βάση έλαια) είναι χρήσιμο να προτιμήσουν ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό.

Αυτά ήταν τα μυστικά για όμορφα, λαμπερά μαλλιά!