Σου έχει συμβεί να συνδέσεις κάποιους ανθρώπους με ένα συγκεκριμένο άρωμα; Ή να σου αρέσει τόσο πολύ ο τρόπος που μυρίζει ένα άρωμα σε έναν άνθρωπο που να αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις βρει κι εσύ ένα άρωμα που να σου ταιριάζει τόσο; 

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που φορούν ένα άρωμα για χρόνια και δεν το αλλάζουν και έτσι είναι η λογική η σύνδεση του ατόμου με τη μυρωδιά. Ανεξάρτητα όμως από την αφοσίωση ή την εναλλαγή των αρωμάτων, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να βρεις το άρωμα που θα σε χαρακτηρίζει:

Ξεκίνα από τις μυρωδιές που σου αρέσουν πιο πολύ. Η προσωπικότητα και οι προτιμήσεις σου είναι καθοριστικές ως προς την επιλογή αρώματος. Σου αρέσουν οι φρουτώδεις, εξωτερικές μυρωδιές γιατί σου θυμίζουν καλοκαίρι και σου φτιάχνουν τη διάθεση; Λατρεύεις τη μυρωδιά κάποιου συγκεκριμένου άνθους; Προτιμάς τις γήινες, ξύλινες νότες ή σε μαγνητίζει το μυστήριο των μπαχαρικών; spices

“Άνοιξε” τα ρουθούνια σου, πήγαινε από μαγαζιά με μπαχαρικά μέχρι σε ανθοπωλεία και κατέγραψε τις μυρωδιές που σου αρέσουν περισσότερο.

Αφού έχεις σημειώσει τις αγαπημένες σου μυρωδιές, αναζήτησε τις στη σύσταση των αρωμάτων. Κάθε άρωμα έχει τις νότες βάσης, τις μεσαίες και τις νότες κορυφής. Κάνε ερωτήσεις σχετικά με τη σύσταση του αρώματος που σε ενδιαφέρει στην υπεύθυνη της εκάστοτε εταιρείας καλλυντικών ή σε έναν αρωματοποιό και μπορείς να κάνεις και την ανάλογη έρευνα στο διαδίκτυο.perfume-1

Δοκίμασε το άρωμα στα σημεία όπου εντοπίζεται πιο εύκολα ο σφυγμός όπως οι καρποί, ο λαιμός, πίσω από τα γόνατα, στους αστραγάλους και εκεί όπου βρίσκεται η καρδιά. Κάνε μια βόλτα για να διαπιστώσεις πως νιώθεις φορώντας αυτό το άρωμα. Αν εισπράξεις και κάποιο θετικό σχόλιο από περαστικούς ή άτομα που θα συνηθίσεις σε άλλα καταστήματα, γύρισε να το αγοράσεις.wedding-perfume

Δώσε σημασία στη μυρωδιά των άλλων καλλυντικών που φοράς, όπως αφρόλουτρο, αποσμητικό και κρέμα σώματος. Αν μπορείς, επέλεξε προϊόντα με ουδέτερο ή καθόλου άρωμα ή διάλεξε καλλυντικά με σύσταση το κίτρο ή τη λεβάντα που είναι πιο συμβατά με άλλα αρώματα.

Μη διστάσεις να παίξεις με τα αρώματα. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται εκτός από τις ίδιες τάσεις στα αρώματα (για παράδειγμα τη δεκαετία του ’90 κυριαρχούσαν τα αρώματα με βάση το πατσουλί και δέκα χρόνια αυτά με βάση το musk), το άρωμα έχει να κάνει με τη φάση ζωής σου.

Αν για παράδειγμα βρίσκεσαι σε μια γαλήνια φάση ζωής, θα διαπιστώσεις πως αναζητάς πιο αγνές μυρωδιές όπως τα αρώματα που θυμίζουν σαπούνι. Αν σε έχουν κουράσει οι ρυθμοί της καθημερινότητας δύσκολα θα αντέξεις το βαρύ άρωμα σου και θα προτιμήσεις κάποιο πιο απλό και γήινο όπως τα αρώματα με βάση το σανδαλόξυλο. Αν πάλι βρίσκεσαι σε διαδικασία φλερτ θα αναζητήσεις το άρωμα που θα βγάζει τον πιο μοιραίο εαυτό σου.

Τέλος, μην παρασυρθείς από το άρωμα που φορά η μαμά, φίλη, συνάδελφος…κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και το ίδιο ισχύει και για τη μυρωδιά του.