Ένα σπίτι μπορεί να φαίνεται κλειστοφοβικό για πολλούς λόγους. Το χαμηλό ηλιακό φως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, φουλ περιτριγυρισμένο από δέντρα και η περίεργη κατασκευή του είναι μερικοί λόγοι που “σκοτώνουν” τη ζωντάνια μιας άνετης κατοικίας. Οι σκοτεινές γωνίες κλέβουν τη ζωή ενός σπιτιού. Τις περισσότερες φορές οι κάτοικοι του σπιτιού παλεύουν για να διατηρήσουν μια θετική ροή ενέργειας για καλύτερη υγεία και χαρούμενη διάθεση. Ένα αισιόδοξο σπίτι κρατά την ατμόσφαιρα και τη φαντασία σε λειτουργία. Ας δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Μεγάλοι καθρέφτες και ψεύτικα παράθυρα

Ένα σπίτι χωρίς παράθυρα ή λίγα παράθυρα δίνει μια αποπνικτική αίσθηση. Ωστόσο, τοποθετώντας μεγάλους καθρέφτες στους τοίχους στο καθιστικό σας, θα μετριάσετε αυτό το συναίσθημα. Τοποθετήστε ψεύτικα παράθυρα δίπλα στους καθρέφτες, επιλέξτε χαλαρωτικά θέματα για αυτά, όπως η είσοδος σε χιονισμένα βουνά ή μια παραλία με τιρκουάζ νερά, επειδή η φύση σε οποιαδήποτε μορφή φαίνεται εκπληκτική. 

Επιλογή Χρωμάτων

Ένα σπίτι με άφθονο ηλιακό φως γενικά φωτίζει τα χρώματα του σπιτιού. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με ένα σκοτεινό σπίτι. Έτσι, η τυχαία επιλογή ενός συνδυασμού χρωμάτων δεν θα μετριάσει την μουντάδα. Ωστόσο, υπάρχουν λιγότερα χρώματα που μπορούν ακόμη και να φωτίσουν ένα μπουντρούμι, επειδή αυτά τα χρώματα είναι εξαιρετικά αντανακλαστικά στη φύση. Για αυτό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε γυαλιστερό απαλό μπλε ή λευκό, κάθε φορά που πέφτει φως πάνω τους από οποιαδήποτε πηγή να αντανακλούν. 

Επαρκής Φωτισμός

Διώξτε την αποπνικτική εμφάνιση φέρνοντας επαρκή φωτισμό στο σπίτι. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τοποθετώντας στρατηγικά ελαφριά αντικείμενα, για παράδειγμα κρύψτε τα φωτιστικά, στο ράφι βιβλίων ή χρησιμοποιήστε ένα κρεμαστό φως στο μπάνιο σας. Βάλτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας προβολάκια. Ο ισχυρός φωτισμός στο σπίτι θα αναδείξει τελικά την αξία των καθρεφτών, των ψεύτικων παραθύρων, της επιλογής χρωμάτων υψηλής στιλπνότητας και των επίπλων σε ανοιχτόχρωμους τόνους.

Ανοιχτόχρωμο δάπεδο

Εάν οι τοίχοι του σπιτιού σας είναι βαμμένοι με έντονους τόνους, τότε πρέπει να επιλέξετε ελαφρύ χρώμα για το δάπεδο. Κάθε φορά που το φως πέφτει στο ελαφρύ δάπεδο, η αντανάκλαση ακτινοβολεί στη συνολική ατμόσφαιρα του σπιτιού. Αποφύγετε τη χρήση χαλιών που απορροφούν την υγρασία καθώς τα ανοιχτά χρώματα δεν απορροφούν τον υγρό αέρα. Όχι μόνο αυτό, το ανοιχτόχρωμο δάπεδο αναδεικνύει την τοποθέτηση επίπλων, πράσινων φυτών, αντικειμένων και των προσωπικών σας αξεσουάρ με πολύτιμο τρόπο.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.