Όσο κι αν αγαπάμε ένα καθαρό σπίτι, ας το παραδεχτούμε: ο καθαρισμός είναι μια αγγαρεία που δεν φεύγει ποτέ πραγματικά. Ανεξάρτητα από το πόσο ξεσκονίζουμε και σκουπίζουμε, πάντα φαίνεται να περιμένει ένα νέο χάος στη γωνία. Αλλά μην φοβάσαι, φίλη μου, γιατί υπάρχουν τρόποι να αποφύγεις την ανάγκη συχνού καθαρισμού. Ακολουθούν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σπίτι σου (σχετικά) τακτοποιημένο, χωρίς να ιδρώσεις.

Μην κουνηθείς

Εντάξει, άκουσέ με και θα καταλάβεις. Όσο λιγότερο κινείσαι στο σπίτι, τόσο λιγότερη ακαταστασία θα κάνεις. Σκέψου το: κάθε φορά που περπατάς από το ένα δωμάτιο στο άλλο, φέρνεις βρωμιά και σκόνη από τον έξω κόσμο. Οπότε, μείνε στη θέση σου! Βρες ένα άνετο μέρος στον καναπέ σου, πάρτε ένα καλό βιβλίο και κάτσε εκεί όσο περισσότερο μπορείς. Εάν δεν φύγεις ποτέ από τη θέση σου, δεν θα χρειαστεί ποτέ να καθαρίσεις. Εύκολο, σωστά;

Αγκάλιασε την ακαταστασία

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ακαταστασία μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή χάους στο σπίτι, αλλά τι γίνεται αν απλώς… την αγκαλιάσουμε και την αποδεχτούμε; Αντί να πολεμάς ενάντια στο χάος, γιατί να μην συμβιβάζεσαι με αυτό; Άσε τα υπράγματά σου να συσσωρευτούν στις επιφάνειες, στα πατώματα και να κατακλύσουν το σπίτι. Θα εκπλαγείς για το πόσο γρήγορα θα σταματήσεις να παρατηρείς το χάος και πόσο χρόνο θα εξοικονομήσεις μη τακτοποιώντας τα πράγματα.

Νοίκιασε ένα φυτό εσωτερικού χώρου

Σίγουρα, τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι εξαιρετικά για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και την προσθήκη μιας πινελιάς πράσινου στο σπίτι. Αλλά ήξερες ότι μπορούν επίσης να είναι εύχρηστοι βοηθοί καθαρισμού; Καλά μην το δένεις και σχοινί κορδόνι ότι θα καθαρίσει το σπίτι…απλά θα μπορέσεις να ρίξεις τις ευθύνες πάνω του και να δεχτείς ότι δεν κάνει σωστά την δουλειά του.

Φάε τα πάντα με τα χέρια

Εδώ είναι ένα απλό κόλπο για να μειώσεις το πλύσιμο των πιάτων: τρώς τα πάντα με τα χέρια! Αυτό είναι απλούστατο, απλά άσε τα σκεύη και πήγαινε full caveman. Όχι μόνο θα κάνεις οικονομία στα μαχαιροπίρουνα, αλλά θα αποφύγεις και εκείνα τα ενοχλητικά υπολείμματα φαγητού που πάντα φαίνεται να καταλήγουν στα πιάτα.

Απαγόρευση όλων των ζωντανών όντων

Ας το παραδεχτούμε: τα κατοικίδια και οι άνθρωποι είναι οι μεγαλύτερες πηγές ακαταστασίας σε κάθε σπίτι. Λοιπόν, γιατί να μην τα εξαλείψουμε εντελώς; Εάν σκέφτεσαι σοβαρά να διατηρήσεις τον χώρο πεντακάθαρο, ίσως χρειαστεί να λάβεις δραστικά μέτρα. Πείτε αντίο στους γούνινους φίλους και τους αγαπημένους σου και απόλαυσε μια παρθένα, αν και ελαφρώς μοναχική, ύπαρξη.

Ορίστε, παιδιά! Πέντε αλάνθαστοι τρόποι για να αποφύγεις την ανάγκη συχνού καθαρισμού. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να έχουν φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου και μια λάμψη στο σπίτι σου (ακόμα κι αν αυτή η λάμψη είναι απλώς ένα τέχνασμα του φωτός που αντανακλάται πάνω στη στίβα με τα γυάλινα στον νεροχύτη). Καλό καθάρισμα, ή όχι καθάρισμα, ανάλογα με την περίπτωση!