Μπορεί να έχετε βρεθεί σε μια κατάσταση όπου νοικιάσατε ένα σπίτι με ένα απίστευτα μικρό μπάνιο ή ακόμα και να αγοράσατε ένα σπίτι, αλλά δεν έχετε ακόμα τα χρήματα για να το ανακαινίσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν πέντε τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε τον μικρό αυτό χώρο:

Απλουστεύστε τον χώρο

Αν έχετε ένα μικρό μπάνιο και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού σας είναι μεγαλύτερα, τότε δεν χρειάζεται να φορτώσετε το μπάνιο με πολλά αντικείμενα όπως καλλυντικά, αρώματα και προϊόντα περιποίησης. Μεταφέρετε αυτά τα αντικείμενα σε άλλα δωμάτια ώστε να ανοίξει ο χώρος στο μπάνιο. Το μπάνιο είναι ο χώρος όπου προετοιμάζεστε καθημερινά, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακαταστασία. Με το να απομακρύνετε τα περιττά αντικείμενα, θα δημιουργήσετε έναν πιο ευχάριστο χώρο.

Βελτιώστε τον φωτισμό

Αν το μπάνιο σας έχει παράθυρο, ίσως να μην χρειάζεται καν να ανάψετε το φως της ημέρας. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε φωτιστικά που θα κάνουν τον χώρο φωτεινότερο και πιο καθαρό. Ένας καλύτερος φωτισμός συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική προετοιμασία το πρωί και στην αίσθηση ευημερίας.

Οργάνωση του χώρου

Ακόμη κι αν έχετε απομακρύνει πολλά πράγματα από το μπάνιο σας, είναι σημαντικό να οργανώσετε τον χώρο σωστά. Διατηρήστε βασικά αντικείμενα όπως το χαρτί υγείας σε εύκολα προσβάσιμες θέσεις. Ένα μεγάλο κουτί αποθήκευσης κάτω από το νιπτήρα με αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως βούρτσες και πιστολάκι, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μπάνιο σας καθαρό και τακτοποιημένο.

Δημιουργία αίσθησης χώρου

Αν ζείτε σε ένα σπίτι με ένα μικρό μπάνιο, μπορείτε να δημιουργήσετε την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος από ό,τι πραγματικά είναι. Αυτό μπορεί να γίνει με το να επιλέξετε μεγαλύτερο καθρέφτη, ο οποίος δημιουργεί την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Επιπλέον, μπορείτε να αντικαταστήσετε το υφιστάμενο χαλί με ένα πιο φωτεινό και ανοιχτόχρωμο, που θα βοηθήσει στην αίσθηση του ευρύτερου χώρου. Τέλος, μπορείτε να ζωγραφίσετε τους τοίχους ή το ταβάνι με ανοιχτά χρώματα, καθιστώντας το μπάνιο πιο φωτεινό και φιλικό στο μάτι.

Φροντίστε για την άνεσή σας

Παρά τον περιορισμένο χώρο, το μπάνιο είναι ο χώρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε με ένα ζεστό μπάνιο μετά από μια κουραστική μέρα. Επενδύστε σε αφράτες πετσέτες και ανανεώστε το χαλί για να δημιουργήσετε μια αίσθηση πολυτέλειας. Αφήστε τις αισθήσεις σας να σας ταξιδέψουν, δημιουργώντας έναν χώρο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον χρόνο σας.

Συνοψίζοντας, αν και έχετε ένα μικρό μπάνιο, μπορείτε να το διαχειριστείτε και να το αξιοποιήσετε με τους παραπάνω τρόπους, βελτιώνοντας την αισθητική και την λειτουργικότητά του.

Διάβασε επίσης:

Μινιμαλισμός στο σαλόνι: Τα 5 βήματα!