Βρε Αία… πας στην γειτονιά των αγγέλων!

Ο διάσημος ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα μετά από ένα επεισόδιο εγκεφαλικού, που υπέστη. Ήταν υποχρεωμένος να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λόγω μερικής απόφραξης των καρωτίδων του. Παρά τον αγώνα που έδωσε, δυστυχώς, δεν κατάφερε να βγει νικητής και απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών. Ήταν ο ανιψιός της Ειρήνης Παππά, ήταν γιος της αδελφής της.

Βιογραφικό

Ο Αίας Μανθόπουλος απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα μέσα από την εμφάνισή του στην κωμική σειρά “Δύο ξένοι” μαζί με τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Ένα από τα χαρακτηριστικά του ρόλου ήταν η φράση “Αχ, βρε Αία!” που αναφέρθηκε πολλές φορές στη σειρά. Επίσης, συμμετείχε και στη σειρά “Το καρέ της Ντάμας” που προβλήθηκε στο Mega.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Αίας Μανθόπουλος είχε σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα σπούδασε στη σχολή του Καρόλου Κουν. Συνεργάστηκε με διάσημους ηθοποιούς και σκηνοθέτες και συμμετείχε σε αξιόλογα θεατρικά έργα, μεταξύ των οποίων και την παράσταση “Μάλα, η μουσική του ανέμου” με τον Μίνω Βολανάκη.

Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε στην ταινία “Κλοιός” του Κώστα Κουτσομύτη και έκανε μια εμφάνιση ως guest star στην ταινία “Ροζ ολοταχώς”. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αποφάσισε να αποσυρθεί από την τηλεόραση και ασχολήθηκε με τον τουρισμό στο εξωτερικό, όπου είχε μετακομίσει για αρκετό χρονικό διάστημα. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Παιανία.

Η ιστορία πίσω από την ατάκα

Προσωπική ζωή

Είχε αρκετές συναισθηματικά φορτισμένες σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεών του με διάσημα μοντέλα της εποχής. Μετά τον χωρισμό του από την Αγάπη Ασπρίδου (Miss Young 1994), την καρδιά του κέρδισε το μοντέλο Δέσποινα Παπαθανασίου, αλλά η σχέση τους τελείωσε επίσης με διαμάχες. Όλη αυτή η πολυτάραχη πορεία των σχέσεών του κατέληξε σε νομική διαμάχη και το ζευγάρι βρέθηκε αντίδικο στα δικαστήρια. Αυτή η δικαστική υπόθεση καταλάμβανε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για επτά ολόκληρα χρόνια, αφήνοντας μια σημαντική αποτύπωση στην προσωπική ζωή του ηθοποιού.