Τα marshmallows αποτελούν ένα είδος ζαχαρωτού γεμάτο παιδικές αναμνήσεις. Στην Αμερική γίνονται ανάρπαστα, ενώ σίγουρα είναι μια πρόταση στην οποία τα παιδιά σου δε μπορούν να αντισταθούν. Όπως συμβαίνει συνήθως με τα γλυκά, είναι καλύτερο να τα φτιάχνουμε σπίτι, προκειμένου να είμαστε σίγουροι για τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Δοκίμασε να φτιάξεις σήμερα σπιτικά marshmallows με φράουλα και συνόδευσέ τα με ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας, για να “απογειώσεις” την εμπειρία.

Υλικά

  • 7 φύλλα ζελατίνης
  • 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. ισομαλτόζη ή άλλο υποκατάστατο ζάχαρης
  • 125 γρ. βούτυρο κακάο
  • 50 γρ. πουρές φράουλας
  • δεξτρόζη για το πασπάλισμα (θα τη βρεις στο φαρμακείο)

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και το βρέχουμε με λίγο νερό. Στη συνέχεια, το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και πασπαλίζουμε με λίγη δεξτρόζη.
  • Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
  • Πλένουμε το λεμόνι με ζεστό νερό, ξύνουμε τη φλούδα και το στύβουμε.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε 2 κ.γ. από το λεμόνι, 2 κ.σ. νερό και 70 γρ. ισομαλτόζη. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ισομαλτόζη με το σιρόπι που φτιάξαμε και ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού. Στύβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μπολ. Χτυπάμε το μείγμα καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο κακάο και τον πουρέ φράουλας.
  • Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα και το μεταφέρουμε στο ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με δεξτρόζη, κλείνουμε ερμητικά με μεμβράνη και το παγώνουμε για 12 ώρες.
  • Κόβουμε σε κύβους φτιάχνοντας marshmallows και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμη μηλόπιτα | Thats Life. Life as it is!