Τα σπαγγέτι Melissa καρμπονάρα είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο και εύκολο πιάτο ζυμαρικών που είναι τέλειο για γεύματα το βράδυ της εβδομάδας ή ειδικές περιστάσεις. Μπορείτε να φτιάξετε μια μεταξένια, πλούσια καρμπονάρα σε 10 λεπτά με μόνο μια χούφτα υλικά.

Συστατικά

  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 75 g πανσέτα, ψιλοκομμένη
  • 200g μακαρόνια Melissa
  • 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 100g παρμεζάνα, τριμμένη, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα πλήρες (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πανσέτα και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει ελαφρώς. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα μακαρόνια Melissa και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά, μέχρι να σφίξουν αλλά να μαραθούν ελαφρώς (al dente).
  3. Όσο ψήνονται τα μακαρόνια, χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά και την παρμεζάνα. Αν είναι λίγο πηχτό, προσθέστε λίγο γάλα. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
  4. Μόλις ψηθούν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε σε ένα μπολ, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος.
  5. Τοποθετούμε το τηγάνι με την πανσέτα πίσω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα στραγγισμένα σπαγγέτι και το μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά ώστε όλα τα μακαρόνια να καλυφθούν με τη σάλτσα. Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας από το κρατημένο νερό των ζυμαρικών για να χαλαρώσουν, αν χρειάζεται. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα με τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

Tip: Δοκίμασε τις νέες γεύσεις των ζυμαρικών Melissa για να δώσετε μία διαφορετική ένταση στο φαγητό!