Ο Κώστας Πίτσιος, ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Την τελευταία του πνοή άφησε στις 28 Αυγούστου. Η είδηση ανακοινώθηκε μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram από τον Σπύρο Μπιμπίλα, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο Πίτσιος, που υπήρξε μαθητής του Κουν, αφήνει πίσω μια πορεία ως αθόρυβος καλλιτέχνης, ενσαρκώνοντας χαρακτηριστικούς ρόλους σε 15 ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’60. Επίσης, ήταν πρώτος σύζυγος της Μάρθας Βούρτση και αργότερα της Εύας Φρυδάκη.

Η στενή του συνεργασία με τον σπουδαίο οπερατέρ Νίκο Καβουκίδη καθώς και η κοινή τους επιχειρηματική προσπάθεια στον χώρο της παραγωγής είναι σημαντικά στοιχεία της καριέρας του. Ο Πίτσιος εμφανίστηκε επίσης σε δύο αξιοσημείωτες ταινίες που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του νέου ελληνικού κινηματογράφου, την “Ληστεία στην Αθήνα” και το “Κιέριον”.

Η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου στις 10 το πρωί, στο κοιμητήριο της Σταμάτας. Με αυτά τα λόγια, ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρετά τον Πίτσιο λέγοντας του “καλό ταξίδι”.