Η Νόνικα Γαληνέα, πέθανε σε ηλικία 84 ετών λίγο πριν από τα γενέθλιά της. Η είδηση ανακοινώθηκε από τη δημοφιλή κοσμικογράφο Χριστίνα Πολίτη μέσω του Instagram της, η οποία αποχαιρέτησε τη Νόνικα ως έναν μοναδικό άνθρωπο και θρύλο.

Η Νόνικα (Αντιγόνη) Γαληνέα, γεννημένη στις 8 Ιουνίου το 1938 στην Αθήνα, ήταν ηθοποιός, συγγραφέας, μεταφράστρια και επιχειρηματίας. Ο πατέρας της ήταν δικηγόρος και η μητέρα της παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο μετά τον χωρισμό της από τον πατέρα της. Αργότερα, παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη.

Η Νόνικα σπούδασε στη Φλωρεντία, στην Ελβετία και στο Λονδίνο, ασχολήθηκε με την υποκριτική και ήταν γνωστή για τη σχέση της με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, με τον οποίο ζούσε για περίπου 20 χρόνια και εμφανίζονταν μαζί στο θέατρο και την κοινωνία.

 

Ο γάμος της Νόνικας Γαληνέα με τον νευρολόγο Νίκο Μουτούση αποτέλεσε μια σημαντική εποχή στη ζωή της. Ζούσαν μαζί στο Παρίσι για περίπου πέντε χρόνια και απέκτησαν τρεις κόρες, τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα, καθώς και τη Μαρία-Αμαλία.

Ωστόσο, ο θρυλικός έρωτας της Νόνικας Γαληνέα με τον Αλέκο Αλεξανδράκη ήταν αυτός που ξεχώριζε. Επί περισσότερα από είκοσι χρόνια, αυτό το ζευγάρι ήταν γνωστό τόσο για την έντονη αγάπη τους όσο και για τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο θέατρο. Η Νόνικα και ο Αλέκος αποτελούσαν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια της εποχής τους και η σχέση τους ήταν θέμα συζήτησης στην κοινωνία.

Με τον θάνατο της Νόνικας Γαληνέα, η ελληνική καλλιτεχνική κοινότητα έχασε μια αξιόλογη προσωπικότητα. Η κληρονομιά της, ωστόσο, θα παραμείνει ζωντανή μέσα από το έργο της στο θέατρο, τα γραπτά της και την επιχειρηματική της προσπάθεια.