Τα φυτά είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια … “πράσινη διακόσμηση” καθώς μπορούν να συμβάλλουν στην υγείας μας. Πώς; Δείτε πέντε φυτά που κάνουν καλό στην υγεία και είμαι σίγουρη ότι μετά από αυτό το άρθρο σίγουρα θα θέλεις να αγοράσεις και εσύ μερικά.

Γιασεμί: Το γιασεμί έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχική μας υγεία λόγω μιας ουσίας που αντιμετωπίζει το άγχος, σου φτιάχνει τη διάθεση, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου ενώ αυξάνει και τη λίμπιντο.

Κρίνοι: Τα κρινάκια είναι υπέροχα για τη διακόσμηση του σπιτιού κυρίως το καλοκαίρι γιατί έχουν όμορφα λευκά λουλούδια. Παράλληλα όμως, είναι “επαγγελματίας” στην απομάκρυνση των ατμοσφαιρικών ρύπων κάνοντας έτσι τον εσωτερικό αέρα καθαρότερο. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή αν έχεις αλλεργίες γιατί παράγει γύρη.

Δενδρολίβανο: Όχι το δενδρολίβανο δεν χρησιμοποιείται μόνο στο μαγείρεμα. Μπορεί να βελτιώσει την συγκέντρωση και τη μνήμη. Επιπλέον χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του μυϊκού πόνου αλλά και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του κυκλοφορικού συστήματος.

Λεβάντα: Η αγαπημένη λεβάντα θα σε ανακουφίση από το στρες, την αϋπνία ενώ παράλληλα καταπραΰνει την ανησυχία, τη νευρικότητα, το άγχος και την κατάθλιψη

Ζέρμπερα: Η ζέρμπερα είναι το καλύτερο φυτό για την απομάκρυνση του βενζολίου από τον εσωτερικό αέρα και την παραγωγή οξυγόνου τη νύχτα. Αυτό θα βοηθήσει όσους πάσχουν από αϋπνία και άπνοια ύπνου