Τα σουδάκια είναι ένα αγαπημένο γλυκό, γνωστό για την τραγανή του υφή και τη γεμάτη γεύση της κρέμας του. Φτιάχνονται από μια ζύμη που γεμίζεται με κρέμα ή άλλα γλυκά γεμίσματα και στη συνέχεια καλύπτεται με γλάσο σοκολάτας. Ακολουθήστε αυτήν τη συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας νόστιμα σουδάκια στο σπίτι.

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 125 ml νερό
  • 125 ml γάλα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 40 γρ αλεύρι
  • 40 γρ κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια (στικ ή εκχύλισμα)

Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Προετοιμασία της ζύμης:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να βράζει το μείγμα.
  2. Προσθέστε το αλεύρι όλο μαζί και ανακατέψτε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να απορροφήσει όλα τα υγρά και να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη που αποκολλάται από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη ζύμη να κρυώσει για 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και η ζύμη να γίνει λεία και γυαλιστερή.
  5. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και σχηματίστε μικρές μπάλες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσαφίσουν.

Προετοιμασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Προσθέστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στους κρόκους και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Ρίξτε αργά το καυτό γάλα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  6. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει τελείως.

Προετοιμασία του γλάσου σοκολάτας:

  1. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  2. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος πάνω από τη σοκολάτα που έχετε τεμαχίσει και αφήστε τη να σταθεί για 1 λεπτό.
  3. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο γλάσο.

Συναρμολόγηση των Σου:

  1. Κόψτε τα σουδάκια στη μέση και γεμίστε τα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  2. Βουτήξτε την κορυφή κάθε σουδακίου στο γλάσο σοκολάτας.
  3. Αφήστε τα σουδάκια να στεγνώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Μπισκοτογλυκό ψυγείου για τις καλοκαιρινές μέρες!