Μια σούπερ εύκολη καρμπονάρα που γίνεται μόνο στο φούρνο μικροκυμάτων! Ιδανικό για γεύματα εργασίας της τελευταίας στιγμής όταν ξεχάσατε να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων.

Συστατικά

  • 65gr κύβοι καπνιστή πανσέτα
  • 75gr σπαγγέτι ή λιγκουίνι, κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • πρέζα αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ψήνουμε στα μικροκύματα την πανσέτα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη. Η πανσέτα έπρεπε να έχει βγάλει τα λάδια της και να έχει αρχίσει να ροδίζει.
  2. Κόψτε τα ζυμαρικά στη μέση και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο με το αλάτι στο φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί εντελώς. Φούρνο μικροκυμάτων για τον χρόνο μαγειρέματος που προτείνεται στη συσκευασία συν επιπλέον 4 λεπτά. Ανακατεύετε κάθε 2-3 λεπτά, σπάζοντας τα ζυμαρικά που έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Προσθέστε περισσότερο βραστό νερό εάν χρειάζεται.
  3. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το αυγό, την παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι μέσα στην πανσέτα μέχρι να ενωθούν πλήρως. Όταν τα ζυμαρικά έχουν ψηθεί, ανακατεύετε 1-2 κουταλιές της σούπας από το νερό που ψήνουν τα ζυμαρικά. Στραγγίζουμε το υπόλοιπο νερό.
  4. Ρίξτε τα μακαρόνια στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά. Ψήνετε στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ζεσταθούν, αλλά προσέξτε να μην παραβράσετε τα αυγά – θέλετε μια λεία σάλτσα, όχι ομελέτα.

Καλή επιτυχία!