της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Αν σου αρέσει και σένα η φάβα και θες μια παραλλαγή της σου έχω ετοιμάσει μια ιδιαίτερη συνταγή!

Για τη «φάβα» κόκκινης φακής θα χρειαστείς:

  • 500 γρ κόκκινη φακή
  • 3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1κγ αλάτι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γλ πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Λίγο χοντρό αλάτι
  • Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελάχιστη ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε καλά τη φακή μας σε ένα σουρωτήρι μέχρι να βγει αρκετά διάφανο το νερό.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό να πάρει βράση και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
  3. Αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η φακή.
  4. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και μπλεντάρουμε.
  5. Σερβίρουμε με τα υλικά σερβιρίσματος και έχουμε το τέλειο συνοδευτικό για ψαράκι ή θαλασσινό.
Καλή απόλαυση !
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214