Ωραίο το κλασικό cheesecake με την μαρμελάδα φράουλα αλλά δεν ξέρετε τι χάνετε εάν δεν έχετε δοκιμάσει cheesecake ροδάκινο. Το ροδάκινο ταιριάζει φανταστικά με την γέμιση του cheesecake με τυρί κρέμα και φυσικά με την τραγανή βάση που θα φτιάξουμε από τα αγαπημένα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου. Μάλιστα, επειδή θέλουμε αυτή η συνταγή να είναι όσο τον δυνατόν ελαφρύτερη, θα χρησιμοποιήσουμε τα νέα Μιράντα Παπαδοπούλου με 30% λιγότερη ζάχαρη! Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε το λαχταριστό γλυκό και μην χάνετε χρόνο:

Τι θα χρειαστείτε για το cheesecake ροδάκινο;

Για την τραγανή βάση:

Για την γέμιση του cheesecake:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη 
  • 3 κτσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 1 κτσ λικέρ της επιλογής σας π.χ. ροδάκινο (προαιρετικό)

Για την γαρνιτούρα με ροδάκινα:

  • 500 γρ. καθαρισμένα ροδάκινα σε ροδέλες (περίπου 4 μεγάλα ροδάκινα δηλαδή)
  • 2 κτγ κανέλα 
  • 2 κτγ καστανή ζάχαρη 
  • Κρατήστε λίγο από την τραγανή βάση για να ρίξετε στην γαρνιτούρα

Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε και με λίγη σαντιγί χαμηλών λιπαρών για ομορφότερο ντεκόρ, εάν π.χ. θα το πάτε κάπου το cheesecake. Επίσης, εάν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε απλώς με μαρμελάδα ροδάκινο.

cheesecake ροδάκινο

Εκτέλεση Συνταγής 

1. Απλώστε μία λαδόκολλα σε μία στρογγυλή βάση και βουτυρώστε τις άκρες.
2. «Σπάστε» με έναν πλάστη τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου μέχρι να γίνουν τρίμματα. Ανακατέψτε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ. Ύστερα, αφού κρατήσετε λίγη ποσότητα στην άκρη ώστε να ρίξετε πάνω από το cheesecake, πιέστε με ένα κουτάλι το μείγμα μέχρι να γίνει μία σταθερή βάση. Φροντίστε να έχει βάση και στις άκρες του cheesecake ώστε το κάθε κομμάτι να είναι έξτρα τραγανό.
3. Αφήστε στην κατάψυξη για μία ώρα.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα με την κανέλα, την καστανή ζάχαρη και το αλεύρι. Χτυπήστε με το μπλέντερ για καλύτερο αποτέλεσμα και πιο δεμένη κρέμα.
5. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε χαμηλή ένταση στο μπλέντερ ώστε να μειωθεί ο αέρας που εισχωρεί.
6. Εάν θέλετε ρίξτε και το λικέρ προς το τέλος του χτυπήματος.
7. Ρίξτε το 1/4 της γέμισης πάνω από την βάση.
8. Απλώστε τα μισά ροδάκινα πάνω από την γέμιση. Καλύψτε με την υπόλοιπη γέμιση.
9. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα υπόλοιπα ροδάκινα, πάνω τους λίγη κανέλα, το μπισκότο που αφήσαμε πριν και τις 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και απλώστε τα πάνω από την γέμιση του cheesecake. Αν θέλετε, κάντε μερικά φιογκάκια με την σαντιγί.
10. Αφήστε το cheesecake ροδάκινο στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Αφαιρέστε από την φόρμα του, κόψτε και είναι έτοιμο για απόλαυση!
11. Κρατήστε το cheesecake ροδάκινο στο ψυγείο έως και 2-3 μέρες και θα είναι φρεσκότατο!

Μιράντα με 30% Λιγότερη Ζάχαρη!

Μπορούμε να απολαύσουμε τα αγαπημένα μπισκότα Μιράντα με 30% Λιγότερη Ζάχαρη όχι μόνο σε λαχταριστές συνταγές όπως το cheesecake ροδάκινο αλλά όπου και να είμαστε, καθώς πλέον κυκλοφορούν και σε πρακτικές, ατομικές συσκευασίες που μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας!

Με τη μοναδική γεύση που γνωρίζετε και αγαπάμε, αλλά με μειωμένη ζάχαρη, αποτελούν ένα υγιεινό σνακ για όλη την οικογένεια, καθώς περιέχουν επιπλέον:

  • Βιταμίνες (B1, B2, B3, B5, Β6, B9, D)
  • Μέταλλα (σίδηρο και ασβέστιο)
  • Εδώδιμες (φυτικές) ίνες

για περισσότερη ενέργεια, κάθε ώρα της ημέρας.

Τα Μιράντα με 30% Λιγότερη Ζάχαρη τώρα μπορούμε να τα βρούμε και σε fresh packs, ασφαλώς συσκευασμένα και πάντα φρέσκα!