Πολλοί είναι αυτοί ανάμεσά μας που έχουν επισκεφτεί κάποια ή πολλές περιοχές της μαγευτικής Ιταλίας, μιας και βρίσκεται μόλις δίπλα μας. Όσοι έχουμε πάει Ρώμη, Φλωρεντία, Τορίνο, Ποσιτάνο ή σε κάποια άλλη πόλη, έχουμε να λέμε πόσο μας άρεσε το η πίτσα, τα μακαρόνια, το παγωτό αλλά και φυσικά το ιταλικό πρωινό που δεν γίνεται να μην συνοδεύεται από καφέ – ο οποίος είναι απερίγραπτα καλός.

Τι και εάν βρισκόμαστε όχι σε κάποιο μικρό καφέ σε ένα γραφικό σοκάκι της Ρώμης αλλά στο σπίτι μας; Θα φτιάξουμε ιταλικό πρωινό στο σπίτι και θα το κάνουμε και φοβερό.

Ένα τυπικό ιταλικό πρωινό αποτελείται συνήθως από καφέ, γάλα και κάποιο σνακ που συνήθως αποτελείται από υδατάνθρακες όπως ψωμί με μαρμελάδα και βούτυρο, ιταλικά μπισκότα ή fette biscottate δηλαδή κάτι τραγανά μπισκότα σαν φρυγανιές.

Ταυτόχρονα, θα βρείτε και μερικά γλυκάκια όπως cornetto (semplice or ripieno), bomba, ciambella ή maritozzo.

Ακόμη και εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις αυθεντικές ιταλικές παρασκευές, μπορείτε να νιώσετε την ιταλική εμπειρία με το να φτιάξετε μπρουσκετάκια ντάκου με ελαιόλαδο και ρόκα ως κάτι αλμυρο για το πρωινό και να γεμίσετε το τραπέζι με κρουασανάκια και ντονατσάκια. Αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι φυσικά ο καφές, ο οποίος πρέπει να είναι ιταλικός.

Ιταλικό καφέ όπως θα τον πίνατε στην Ρώμη, μπορείτε να απολαύσετε από την Nespresso. Ειδικά τώρα που η σειρά Ispirazione Italiana εμπλουτίζεται με δύο νέους, περιορισμένης έκδοσης καφέδες αφιερωμένους στον ιταλικό τρόπο καβουρδίσματος, όπως αυτός εξελίχθηκε στο πέρασμα των αιώνων.

Η Nespresso προσθέτει δύο καφέδες περιορισμένης έκδοσης στη σειρά Ispirazione Italiana, που προορίζονται για το σύστημα Original. Έμπνευση για τη δημιουργία των δύο αυτών καφέδων στάθηκε η τέχνη των Ιταλών καβουρδιστών και οι γεύσεις που με δεξιοτεχνία δημιουργούν. Όπως ακριβώς άνθισαν τα καλλιτεχνικά ρεύματα ανά τους αιώνες, έτσι και η τέχνη του καβουρδίσματος διέγραψε τη δική της πορεία. Πράγματι, παρά τη μακρά παράδοση της Ιταλίας στους καφέδες, η τέχνη των καφέδων ανώτερης ποιότητας στη χώρα συνεχίζει να εξελίσσεται. Η Nespresso κατάφερε να αποτυπώσει τις γεύσεις και τα αρώματα τόσο της παράδοσης όσο και του μοντερνισμού στους καφέδες Ispirazione Novecento και Ispirazione Millennio, με τον κάθε ένα από αυτούς να συνιστά ένα μοναδικό αριστούργημα της ιταλικής ιστορίας καβουρδίσματος.

Ispirazione Novecento – ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο

Ο νέος καφές Limited Edition Ispirazione Novecento αντλεί την έμπνευσή του από τους κλασικούς ιταλικούς espresso της δεκαετίας του 1940. Είναι η εποχή όπου η σκούρα κούπα γίνεται το σήμα κατατεθέν των πρώτων καφέ της χώρας με όρθιους επισκέπτες, όταν το καβούρδισμα ήταν πιο αργό και συχνά σε ξυλόφουρνο, και τα χαρμάνια περιορίζονταν από τη διαθεσιμότητα των σπόρων στην Ευρώπη της εποχής του πολέμου. Ο καφές Ispirazione Novecento με ρίζες από τη Βραζιλία έχει εμπλουτιστεί με κόκκους Arabica και δυτικοαφρικανικών Robusta για να δημιουργήσει έναν δυνατό espresso με πικάντικες γεύσεις ωμών, ξηρών καρπών και μια πυκνή, σκούρα κρέμα.

Γνωρίστε την επιρροή του μοντέρνου με τον καφέ Ispirazione Millennio

Το άρωμα του καφέ Limited Edition Ispirazione Millennio της Nespresso πηγάζει από τη νέα, ευρέως διαδεδομένη τάση που προστάζει το καβούρδισμα να είναι χειροποίητο, καθώς και από την ολοένα αυξανόμενη προτίμηση για πιο έντονες και φρουτώδεις γεύσεις. Με σκοπό να επιτευχθεί αυτή η φρέσκια, νέα γεύση, δημιουργήθηκε ένα χαρμάνι με πιο σύντομο και ελαφρύτερο καβούρδισμα των κόκκων Arabica Βραζιλίας και Κολομβίας από την Ινδική Υποήπειρο. Το αποτέλεσμα είναι ένας μεστός και ευχάριστα δυνατός καφές με πικάντικες νότες, λεπτή οξύτητα και μια υποψία φρούτου.

Η τέχνη εκφράζεται με πολλά είδη καβουρδίσματος

Ο Ispirazione Italiana της Nespresso δεν είναι απλά ένας ιταλικής έμπνευσης καφές, είναι ένα αριστούργημα μοναδικής δεξιοτεχνίας, που συνδυάζει αρμονικά αρώματα και γεύσεις διαφορετικών ποικιλιών με γεωγραφικές επιρροές. Οι κάψουλες με τις μόνιμες ποικιλίες εφτά καφέδων προσφέρουν μεγάλη γκάμα espresso και ristretto, με την κάθε μία να περικλείει μέσα της την πεμπτουσία του καβουρδίσματος μιας ιταλικής πόλης ή περιοχής, αναδύοντας τις πικάντικες επιρροές της Βόρειας Αφρικής από το Παλέρμο μέχρι τη Ρώμη και την πλούσια ιστορία της. Οι κάψουλες διατίθενται για το σύστημα Original ενώ κάποιοι καφέδες μπορούν να παρασκευαστούν για μεγαλύτερο φλιτζάνι με συνοδεία γάλακτος.

 Οι καφέδες Limited Edition Ispirazione Novecento και Ispirazione Millennio είναι διαθέσιμοι online και στα καταστήματα της Nespresso. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά Ispirazione Italiana, επισκεφθείτε τον ιστότοπο nespresso.com/gr/el

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.