Αυτή η μεσογειακή σαλάτα με γίγαντες είναι ένα γρήγορο, εύκολο και φρέσκο συνοδευτικό που συνδυάζεται όμορφα με οποιοδήποτε κρέας αλλά και μόνο του.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 800 γρ γίγαντες
  • ½ μάτσο φρέσκο μαϊντανό
  • 10-15 ντοματίνια
  • 60 γρ τυρί φέτα

 

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό. Τους ξεπλένουμε καλά, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε περίπου 1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.

Προσθέστε τα φασόλια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ντομάτες και την φέτα σε ένα μπολ. Ρίξτε το έτοιμο ντρέσινγκ από πάνω και στη συνέχεια ανακατέψτε να ενωθούν. Σερβίρετε αμέσως ή το βάζετε στο ψυγείο έως και τέσσερις ημέρες.