Τα σχολεία έχουν ανοίξει και οι μικροί μας φίλοι, αφού πέρασαν την περίοδο της προσαρμογής τους, τρέχουν στα διαλείμματα για να παίξουν γκρινιάζοντας  όταν πρέπει να διαβάσουν.

Όταν γυρνούν κουρασμένα το βράδυ από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες αναζητούν κάτι θρεπτικό και υγιεινό ώστε να ανακτήσουν δυνάμεις.

Στην ανάγκη αυτή απαντά η εταιρία “Πίνδος” με ένα λαχταριστό και απόλυτα υγιεινό  κοτοπαριζάκι από κότες ελευθέρας βοσκής.

Μπορείτε να το φάτε με σαλάτα (τύπου σεφ), να το προσθέσετε σε σάντουιτς για τα παιδιά στο σχολείο αλλά και να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σε μακαρονάδες και πίτσες. Έχει χαμηλά λιπαρά και κόβει τη λιγούρα μικρών και μεγάλων.

Και όσο τα παιδιά θα καταναλώνουν ενέργεια, το σνακ που θα συνοδεύσει το παιχνίδι τους θα έχει σίγουρα τη γεύση από το κοτοπαριζάκι ΠΙΝΔΟΣ μέσα σε αφράτο ψωμί με τυρί και ντομάτα! Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την σωστή και ισορροπημένη διατροφή των παιδιών σας

Μια εναλλακτική  λύση για σας και τα παιδάκια σας όταν δεν έχετε μαγειρέψει είναι η τορτίγια με κοτοπαριζάκι και τυρί Φιλαδέλφεια.

Θα χρειαστείτε ανά τορτίγια 

1 μεγάλη τορτίγια

100gr  κοτοπαριζάκι κομμένο σε κύβους

4 λεπτές φέτες ντομάτας

2 μεγάλα φύλλα γαλλικής σαλάτας

50gr κίτρινα τυριά που λιώνουν

50gr τυρί Φιλαδέλφεια

1 σφιχτό αυγό

Παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Πώς θα την ετοιμάσετε

1. Αλείφουμε την τορτίγια με το τυρί Φιλαδέλφεια στη συνέχεια τοποθετούμε ένα ένα όλα τα υλικά εκτός της πράσινης σαλάτας και από πάνω ρίχνουμε λίγο λάδι. Τη ψήνουμε ανοιχτή σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν τα τυριά και πριν την τυλίξουμε (πάντα το κάνουμε όταν είναι ζεστή βάζουμε προεραιτικά τη γαλλική σαλάτα).

2.Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων την τυλίγουμε σε ρολό, ρίχνουμε και εδώ λάδι στην επιφάνειά της ( οπότε δε βάζουμε καθόλου γαλλική σαλάτα) και την τοποθετούσε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει στη βάση χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′ στους 160C.