Το τζατζίκι είναι ένα κλασικό ελληνικό ορεκτικό, δροσερό και γευστικό, που συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα και λαχανικά. Η βάση του είναι το γιαούρτι, το αγγούρι και το σκόρδο.

Υλικά:

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Τρίψτε το αγγούρι και στραγγίστε το καλά για να απομακρύνετε τα περιττά υγρά.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
  3. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  4. Αν θέλετε, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  5. Αφήστε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις.

Καλή απόλαυση!