Έφυγε ο χειμώνας και μαζί του παίρνει και τις συνήθειες μας. Όλες το έχουμε κάνει και μην το αρνείσαι, έχεις αφήσει τις τρίχες στα πόδια σου να γίνουν κοβερτούλα. Ποια όμως είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης, για να μην ξυριστείς μόνο στα σημεία που έχει σκισίματα το τζιν σου; Τις δοκιμάσαμε όλες και σου ετοιμάσαμε μια λίστα από την χειρότερη στην καλύτερη.

  1. Ξύρισμα

n-WOMAN-SHAVING-LEGS-628x314

Η πιο κλασσική επιλογή. Σίγουρα είναι οικονομικό και ανώδυνο. Είναι όμως η καλύτερη επιλογή; Το μεγαλύτερο αρνητικό είναι ότι χρειάζεται πολύ συντήρηση. Πρέπει να βρεις το κατάλληλο ξυραφάκι και παίρνει και αρκετό χρόνο. Άσε που μπορεί να κοπείς και να μην μπορείς μετά φορέσεις το κοντό σου φόρεμα.

  1. Αποτριχωτική κρέμα

can-we-use-hair-removal-cream-during-pregnancy-624x416

Μια πιο ασφαλής επιλογή είναι η κρέμα αποτρίχωσης. Η μυρωδιά της σίγουρα μπαίνει στα αρνητικά, αλλά κρατάει λίγο παραπάνω από το ξύρισμα. Βέβαια θα πρέπει σίγουρα να κάνεις αποτρίχωση κάθε εβδομάδα.

  1. Αποτρίχωση με κερί

Κάποιοι το θεωρούν βάρβαρο, αλλά η αποτρίχωση με κερί είναι η πιο οικονομική επιλογή για να μην χρειαστεί να ασχοληθείς με τρίχες για 3 εβδομάδες. Πολλοί το κάνουν ακριβώς πριν τις διακοπές και ξενοιάζουν για όσο είναι εκεί. Βέβαια αν δεν θες να δώσεις γύρω στα 30 ευρώ για να στο κάνει επαγγελματίας, μπορείς να το κάνεις και μόνη σου στο σπίτι. Προετοιμάσου όμως γιατί πονάει.

friends-monica-and-phoebe-gif

  1. Epilator ( Αποτριχωτική μηχανή )

best-epilator

Προσφέρει αντίστοιχο αποτέλεσμα με το κερί, και για το ίδιο χρονικό διάστημα. Θα σου κοστίσει 30-100 ευρώ αλλά θα τα δώσεις μια κι έξω για να την αγοράσεις. Αυτό που κάνει στην ουσία, είναι να τραβάει τις τρίχες από τη ρίζα και με τη χρήση θα βλέπεις όλο και λιγότερες. Κι αυτή η μέθοδος βέβαια πονάει λίγο, αν και συνηθίζεται ο πόνος.

  1. IPL

Laser-hair-removal-what-you-need-to-know

Το IPL, ή Intense Pulsed Light, είναι μια πιο μόνιμη λύση για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Μοιάζει με την αποτρίχωση με laser, αφού χρησιμοποιεί φως για να εξαφανίσει την τρίχα. Αντί όμως να «χτυπάει» τις τρίχες μια μια, στοχεύει σε μεγαλύτερες περιοχές. Είναι πιο οικονομικό από το laser αλλά σίγουρα θα σου κοστίσει γύρω στα 500 ευρώ. Αν βέβαια σκεφτούμε ότι μια γυναίκα ξοδεύει περίπου 10.000 ευρώ στην ζωή της για προϊόντα ξυρίσματος, θεωρούμε ότι είναι καλή επιλογή να ξεμπερδεύεις μια κι έξω.