Οι γυναίκες χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα ομορφιάς από την αρχαιότητα. Για παράδειγμα, η χρήση ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής είναι μια πρακτική που ξεκίνησε πριν αιώνες στην Ινδία. Παραμένει όμως ιδιαίτερα δημοφιλής μέχρι σήμερα. Ενυδατώνει τα μαλλιά, τα κάνει πιο γερά και γεμάτα λάμψη. Υπάρχουν όμως και άλλα προϊόντα που έχεις στο σπίτι σου και μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν υπέροχα. Πριν τα χρησιμοποιήσεις όμως, βεβαιώσου πως δεν έχεις κάποια αλλεργία.

Η Aloe vera τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί ιδιαίτερα. Αποτελεί ένα φυσικό προϊόν με φαρμακευτικές ιδιότητες. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους, μεταξύ των οποίων είναι και  φροντίδα των μαλλιών. Για μαλλιά λαμπερά γεμάτα υγεία δοκίμασε να φτιάξεις στο σπίτι την μάσκα που ακολουθεί!

Τι θα χρειαστείς

2 κ.σ Aloe vera

1 κ.γ ελαιόλαδο

Πως να τη χρησιμοποιήσεις

Ανακάτεψε τα δύο υλικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια άλειψε τα μαλλιά ξεκινώντας από τη μέση μέχρι τις άκρες. Στο τέλος άπλωσε το μείγμα στις ρίζες. Χρησιμοποίησε ένα σκουφάκι μπάνιου για να καλύψεις όλα τα μαλλιά και από πάνω τύλιξέ τα με μια πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο ή μάσκα θα κρατήσει την υγρασία της και δε θα ξεραθεί.

Άφησε τη μάσκα με την αλόη για περίπου μισή ώρα να δράσει.

Λούσε τα μαλλιά σου μετά με τον τρόπο που συνηθίζεις να το κάνεις.

Διαβάστε επίσης: Πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζεις μία μάσκα ομορφιάς αργίλου;