Από αυτά που μας έχουν κοστίσει περισσότερο στην καραντίνα είναι το κομμωτήριο. Αν λοιπόν δεν αντέχεις να βλεπεις τη ρίζα που έχει κατέβει αρκετά ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να τα βάψεις μόνη σου. Όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική και να ακολουθήσεις βήμα βήμα τα παρακάτω.

Πρώτα από όλα μίλησε με την κομμώτρια σου ώστε να σου προτείνει εκείνη τη βαφή που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Δεν έχεις σκοπό να ξεκινήσεις να βάφεις τα μαλλιά σου μόνη σου για πάντα οπότε η συμβουλή από μια ειδικό είναι πάντα χρήσιμη.

Πριν ξεκινήσεις καλό είναι να βάλεις μια μικρή ποσότητα μαζί με οξυζενέ και να την δοκιμάσεις σε μια τούφα στην εσωτερική πλευρά των μαλλιών σου. Αν δεις ότι αυτό είναι το χρώμα που θέλεις μπορείς εύκολα να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Άπλωσε γύρω γύρω από το πρόσωπο σου λίγη βαζελίνη ώστε σε περίπτωση που τρέξει το χρώμα να μη βάψεις το πρόσωπο σου.

Χώρισε με τα κλάμερ τα μαλλιά σου σε τέσσερα μέρη ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία.

Ξεκίνα από τη μπροστινή πλευρά και άρχισε να απλώνεις τη βαφή στη ρίζα προς τα κάτω ώστε να καλύψεις όλο το μήκος. ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να απλώνεις τη βαφή τρίβοντας τη με το χέρι σου για να απλωθεί καλά. Μόλις τελειώσεις μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο κομμάτι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αφού τελειώσεις κάνε μασάζ σε όλο το κεφάλι και μάζεψε τα πάνω με ένα κλάμερ. Στη συνέχεια διάβασε τις οδηγίες για το πόση ώρα πρέπει να αφήσεις τη βαφή στα μαλλιά σου.

Άνοιξε το ζεστό νερό και ξέπλυνε τα μαλλιά σου στην αρχή χωρίς σαμπουάν. Στη συνέχεια ακολούθησε κανονικά τη διαδικασία σαν να τα λούζεις και φυσικά μη ξεχάσεις τη μάσκα.

Ετοιμάσου να δεις το αποτέλεσμα.