Το φιλμ νουάρ, ένα είδος σκοτεινών ταινιών με σασπένς που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1940, άσκησε βαθιά επιρροή στη μόδα. Ο όρος «φιλμ νουάρ» μεταφράζεται σε «μαύρη ταινία» και η κυκλοθυμική, σκοτεινή κινηματογράφηση και οι ηθικά διφορούμενοι χαρακτήρες του έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο στιλ. Η μόδα του φιλμ νουάρ χαρακτηρίζεται από την εκλεπτυσμένη, αλλά και έντονη αισθητική του, με αιχμηρά στοιχέια, femme fatales με φορέματα που αγκαλιάζουν τη σιλουέτα και καμπαρντίνες που αποπνέουν μυστήριο. Οι τεχνικές φωτισμού chiaroscuro που χρησιμοποιούνται στο φιλμ νουάρ έχουν εμπνεύσει την αγάπη για τις αντίθετες αποχρώσεις και υφές στα ρούχα, με έμφαση στις θορυβώδεις αποχρώσεις όπως το μαύρο, το γκρι και το βαθύ κόκκινο.

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σε αυτήν τη νέα δημιουργική πρόκληση που πρωταγωνιστούν τρία σύμβολα του πολιτισμού και της μόδας όπως είναι οι Charlotte Rampling, Lila Moss και Alaato Jazyper. Τρεις γυναίκες με μια προσωπικότητα τόσο χαρακτηριστική που δημιούργησαν τη δική τους ταυτότητα, παγκοσμίως αιώνια λόγω της αντίθεσης ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ανάκληση. Τρεις γυναίκες οι οποίες, με τη βοήθεια της Massimo Dutti, άρχισαν ένα διάλογο ανάμεσα στη μόδα και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό όραμα αυτής της στιγμής.

Χωρίς να παραδίδεται στις editorial καμπάνιες που χρησιμοποιούνται, η Massimo Dutti δημιούργησε, για την τελευταία Colección Women, μια σειρά που πρωταγωνιστούν αυτές οι σημαντικές μούσες. Ανέκδοτες φωτογραφίες που υπόσχονται να ταράξουν και στις οποίες κάθε μία από τις πρωταγωνίστριες μετέτρεψαν τις στιλιστικές τους ουτοπίες σε δημιουργικές πραγματικότητες, αυτές που φέρουν τη σφραγίδα της διάρκειας με τη δύναμη των διαχρονικών έργων. Και με αυτήν τη αποφασιστικότητα που τις χαρακτηρίζει, οι τρεις ανέλαβαν αυτήν την εμπειρία, όχι μόνο στο ρόλο τους ως μοντέλα αλλά και ως επιμελήτριες της μόδας για τη νέα κολεξιόν.

Ένα αφιέρωμα στην κληρονομιά και την παράδοση, μια σύνθεση για να αγαπήσουν οι πιστοί αλλά και οι μελλοντικοί ακόλουθοι μέσω κομματιών που είναι η εμπειρική ενσάρκωση της ψυχής της Massimo Dutti. Κομμάτια με την ικανότητα να είναι πάνω από το πέρασμα του χρόνου, παρόλο που οι τάσεις μόδας συνεχίζουν την πορεία τους. Ένα σύμπαν που διασχίζει τους κανόνες για να ζωντανέψει επίσης στο δρόμο μέσω αμέτρητων δόσεων έμπνευσης παρούσες σε αυτήν την καμπάνια.

Η κληρονομιά της μόδας αυτού του είδους φαίνεται στη διαρκή δημοτικότητα του μικρού μαύρου φορέματος, των καπέλων Fedora και των αιχμηρών, γωνιακών σιλουετών που συνεχίζουν να επηρεάζουν τη σύγχρονη μόδα, αποδεικνύοντας ότι η διαχρονική γοητεία του φιλμ νουάρ εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει τον κόσμο του στιλ.

Διάβασε επίσης:

Μουσική και μόδα ενώνεται και δημιουργούν το απόλυτο στιλ!